Ice - Kattenwoud

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ice

Bewoners voor multi-adoptie
Multi-adoptie kater

Ice/Ben Gaaies.
Bengaalse katten zijn niets meer of niets minder dan gedomesticeerde verre afstammelingen van de Asian Leopard Cat. Hun uiterlijk is daardoor vaak reuze imposant en Ice is een bijzonder mooi exemplaar! Zijn ouders en grootouders zijn bengalen, maar zijn overgrootouder was een Asian Leopard Cat. Met dat domesticeren was hij het, zoals zoveel Bengalen, echter helemaal niet eens en Ice gedraagt zich zelfs een beetje asociaal. Het leverde hem hier de naam Ben Gaaies op! Ik persoonlijk vind Bengalen in het algemeen verre van ideale huiskatten, maar onze Ben Gaaies spant de kroon. In het verleden werd hij, mede door zijn prachtige voorkomen, (mis)gebruikt als dekkater maar door zijn overdreven vocale vaardigheden werd hij daartoe buiten in een bench gehouden met een overdekte kattenbak als binnenhok. En zo bracht dit toch al niet gemakkelijk heerschap ruim 2,5 jaar door in een soort van isoleercel! Om gek van te worden, mits hij dat al niet was. Een hele lieve kattenvriendin haalde Ice uit deze kat onvriendelijke situatie, liet hem castreren en hoopte op een omslag in zijn gedrag. Die bleef jammerlijk genoeg uit! Gaaies bleef zowel vocaal als lichamelijk zeer dominant aanwezig, dat zorgde voor de nodige onrust van zijn aanwezige soortgenootjes alsmede ook voor klachten over burengerucht. De hulp van diverse kattengedragstherapeuten werd ingeroepen maar deze brachten een niet acceptabele (wel definitieve) oplossing ter sprake. Zijn redster dacht er nog niet over na om Gaaies vroegtijdig te gaan laten hemelen. In onderling overleg werd besloten dat wij het met deze Bengaalse ‘vandaal’ zouden gaan proberen. Bezoekers en dierenarts zijn gewaarschuwd; Gaaies bijt en is daarna niet van plan om nog los te laten. Het toedienen van medicatie is een nachtmerrie…….. Oppakken behoort niet tot de mogelijkheden en ook voor hen die hem met een pipet en dergelijke willen behandelen; voorzichtigheid is geboden……….. Want Gaaies is en blijft nu eenmaal Gaaies!

Update 13 september 2009
Ice/Ben Gaaies, de bloedmooie Bengaal doet het beter dan we hadden verwacht! Onze voorzitter is zowat een weekje bij hem ‘ingetrokken’ en ze sloten vriendschap alhoewel die meer gebaseerd is op een soort van ‘gedoogbeleid’ van Ice/Gaaies. Het aanraken, kunnen strelen van deze persoonlijkheid is en blijft een sensatie. Ice/Gaaies kijkt scheel en wanneer hij het niet naar zijn zin heeft veranderen zijn prachtige ‘ijsblauwe’ ogen van kleur, ze worden dan geel!

Update 6 oktober 2009
De ware (luip)aard van Ice/Ben Gaaies komt hier zo nu en dan boven. Wanneer de deur van zijn huisje openstaat stormt hij soms opeens naar buiten en tracht de medebewoners er op niet mis te verstane wijze ervan te overtuigen dat het sinds zijn komst alhier voor hen toch maar verstandiger is om hun biezen te pakken en elders hun heil te gaan zoeken. Helaas voor Gaaies houdt Els hem nauwlettend in de gaten en brengt ze hem met een flinke straal water steeds op andere gedachten. Hij begrijpt er echter helemaal niets van waar zijn belaagde soortgenoten die waterstraal opeens vandaan haalden en trekt zich tot in het puntje van staart beledigd terug in zijn eigen appartementje! Zijn integratie kost tijd, veel tijd maar het zal wel goed komen. Grappig is dat Els dacht dat Gaaies inmiddels wel een redelijke alleman mensenvriend was geworden maar Ellis wilde hem zondag fotograferen en ging daartoe bij hem zitten. Dat vond hij helemaal niets en hij was duidelijk in afwachting van ‘zijn eigen mens’ want van het bezoek van een vreemde was hij toch duidelijk minder gecharmeerd!

Update 28 oktober 2009
Op zondag 25 oktober heeft Els in overleg met Rianne, de vrouw die Ice/Ben Gaaies ooit uit zijn dieronwaardige omstandigheden heeft gehaald, de stoute schoenen aangetrokken en hem zijn vrijheid gegeven. Ice/Ben Gaaies verbleef hier nog steeds in zijn kamertje en kwam slechts zo nu en dan ‘gecontroleerd’ buiten. Nu mocht hij deze nacht op zijn gemak het terrein gaan verkennen. Hij heeft zijn kans gegrepen; en hoe. Hij struint hier rond alsof hij nooit anders deed maar gek genoeg gaat hij nu opeens alles wat mens is uit de weg. Hij heeft de grote verdwijntruc behoorlijk goed onder de kattenknietjes en duikt op de gekste plaatsen opeens op om spontaan weer in het niets te verdwijnen. Eén ding is zeker; hij is niet van plan zijn onlangs verworven vrijheid in te leveren want zodra er iemand in de buurt is gaat hij helemaal nergens naar binnen. Els ziet hem een aantal keren per dag, hij steekt dan vanuit de verte zijn kleine ‘kattenwijsvingertje’ naar haar op en vervolgt zijn strooptocht……. Met de andere katten heeft hij tot op heden geen problemen en dat is echt vreemd want daar staat hij nu eigenlijk juist om bekend. Even afwachten hoe dit allemaal zal gaan lopen maar voorlopig mogen we niet klagen over zijn integratie.

Update 25 december 2009
Ben Gaaies had één van de koudste nachten uitgezocht om eens een keertje niet naar huis te komen. Midden in de nacht vond Els (die door zijn afwezigheid niet kon slapen) hem in de kattenkast. Gauw een kruikje voor hem gemaakt en hem mee naar zijn eigen huis gelokt.

Update 25 januari 2010
Onlangs brachten wederom vier van onze bewoners een bezoekje aan de dierenarts. Ex dekkater Ice, alias Ben Gaaies, is inmiddels uiteraard gecastreerd maar toch zit het komende voorjaar hem nu al klaarblijkelijk tussen de oren. Hij is volledig de weg kwijt! Hij ijsbeert als een ware tijger over het terrein, krijst en gilt alles bij elkaar en wil achter iedere deur kijken of er daar nog lekkere poezenwijven tot zijn beschikking staan. Hij is sneu en nerveus tegelijkertijd en weet werkelijk waar niet wat hij met zijn gierende hormoontjes aan moet. Dekken kan hij in ieder geval niet meer en we hopen dat zijn hormonen dat signaal binnenkort ook binnen zullen krijgen! Het gedrag van Ice maakt ons nu nogmaals heel erg duidelijk dat het zelfs op jonge leeftijd en zonder voorafgaande ‘dekkunsten’ moet gebeuren. Niet alleen ter voorkoming van verdere uitbreiding van het wereldwijde kattenoverschot maar ook zeker ter bevordering van de rust en de geestesgesteldheid van het dier in kwestie.

Update 25 februari 2010
De voorjaarskriebels spelen Ben Gaaies nog steeds een beetje parten en vandaag raakte hij in gevecht met Barend, dat was dus een gevecht van twee ferme jongens onder elkaar. Het is ze geen van beiden goed bekomen want sindsdien ontwijken ze elkaar! Het zijn ook allebei een beetje nepmacho’s, veel kabaal en eigenlijk niet veel meer dan dat. Het is maar goed dat zij het Haarballennieuws niet lezen want dan werden het onmiddellijk nepmacho’s met gekrenkte ego’s….

update 13 maart 2010
Op maandag tijdens het voeren klonk er een heleboel kattengekerm en de schrik sloeg Els om het hart want ze dacht dat het vanaf de weg afkomstig was. Bij nadere inspectie bleek het vanuit een boom te komen. Zit Ice in een boom in het bosje bij hond Sterretje; Sterretje haat katten! Sterretje snel met zijn eten en al naar binnen gebracht. Staat Els daar onder de boom en Ice maar krijsen. Ze hoefde natuurlijk geen ladder te gaan halen want Ice kun je toch niet vastpakken. Een welgemikte tennisbal deed Ice besluiten om uit de boom te klimmen. Vervolgens begon hij als een ware tijger door het Jochiebosje te ijsberen langs het hekwerk want Els kreeg hem niet aan zijn verstand dat hij door de sluis heen zijn veiligheid zou vinden. Uiteindelijk heeft ze een grote hobbybox gepakt en die over Ice heen gezet. Daar is ze eerst eens even op gaan zitten terwijl hij eronder gevangen was want hij ging tekeer zeg! Toen met de box ietsjes van de grond af zo naar de uitgang gewandeld; Ice in veiligheid en Els buiten adem.

update 5 april 2010
Ben Gaaies/Ice maakt het momenteel wel heel erg bont! Hij plast werkelijk waar hij staat, bankstellen en stoelen druipen meerdere keren per dag van zijn plas en tot overmaat van ramp plast hij ook nog eens bij voorkeur in de laarzen en schoenen van Els. Ook probeert hij in auto’s in te breken om ook daar zijn urinespoor/geur achter te laten. Echt niet leuk meer. Van zijn agressiviteit tegenover soortgenoten is hier geen spoortje te bekennen maar van ongewenst piesgedrag des temeer!

update 25 april 2010
Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen om een aantal kostbare aanpassingen voor onze bewoners te kunnen realiseren. Dit alles om hun verblijf hier te optimaliseren en hun onderhoud iets te vergemakkelijken. Bengaal Ice/Ben Gaaies krijgt een prachtig onderkomen met grote uitloopren alwaar hij naar hartenlust mag en kan sproeien tijdens zijn plas-tirannieke periodes.

update 1 juni 2010
De ren was mede bedoeld om Ice gedurende zijn overmatige plasperiodes die hij overhield aan zijn verleden als dekkater, te huisvesten. Ice stond in het verleden echter als dominant bekend en daarom werd besloten om de andere tijdelijke renbewoners eerst aan hun leefomgeving te laten wennen. Maar op donderdag 6 mei heeft Ice een hersenbloeding gekregen. Er volgde spannende dagen, ook voor de behandelende dierenarts want Ice is nu eenmaal geen lieverdje bij medisch onderzoek. Er werd medicatie toegediend, kaarsjes gebrand en heel erg weinig/slecht geslapen maar Ice lijkt inmiddels wel weer een beetje de oude. We gaan stressvolle situaties voor hem nog liever even uit de weg, dus Ice loopt voorlopig ongelimiteerd vrij rond. We ruimen liever plas dan dat we de gezondheid van Ice in gevaar brengen.

Update 26 januari 2011
Bengaal Ice heeft weer een hersenfalen overleefd. Na een paar kritieke dagen loopt hij weer rond. Weliswaar nog enigszins wankel maar hij loopt weer. Helaas levert hij altijd duidelijk in aan gewicht en gaat de schat toch steeds ietsjes scheler kijken. Hij krijgt nu permanent medicatie waarmee we moeten proberen een volgend hersenfalen te voorkomen.

Update 31 maart 2011
Het is lente; ook in het Kattenwoud! De hormonen van Ice, alias Ben Gaaies spelen weer op. De voormalige dekkater sproeit dat het een lieve lust is en krijst het hele woud bij elkaar om aandacht van al het vrouwelijk schoon, hij lijkt daarbij geheel onwetend van zijn ‘je-weet-wel’ status. Zorgvuldig markeert hij het liefst iedere vierkante centimeter van het terrein in een poging om zijn dominantie te laten gelden! Helaas voor ons is hij daarbij niets ontziend en piest hij overal tegen, op, onder én in! ‘Goed’ voorbeeld, doet volgen en een groot aantal katachtige vrijwilligers piesen gezellig met hem mee.  

update 13 maart 2012
Zoals de meeste van jullie wel zullen weten is Ice geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken. Het begint er nu toch écht op te lijken dat Ice zichzelf heeft toegesproken (met heel veel aanmoediging en geduld van Ingeborg) en heeft besloten dat het tijd wordt dat hij, langzaam aan en in zijn eigen tempo, veranderd in een schootkat. Met een beetje geduld kun je hem nu al goed en langer dan 2 haaltjes, aaien. En zelfs als je heel rustig op de bank in het tuinhuisje zit, heb je kans dat hij op schoot komt zitten. En dat allemaal zonder een uithaal vanuit zijn kant ! Héél misschien wordt zijn volgende project wel het afschaffen van zijn geurvlaggetjes…wie weet gaan we dát nog beleven met hem.


ICE IS GESELECTEERD VOOR MEERDERE ADOPTANTEN

Geadopteerd door Patrick Lammers vanaf 01-10-2009
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu