Kattenwoud
Kattenkamers

Kattenkamers

Hier kunt u een kijkje nemen in een paar van onze vernieuwde kattenverblijven.
Hieronder ziet u de huisvesting en bewegingsvrijheden zoals de katten die hebben bij verblijf in het Kattenwoud.
Let wel; indien het voor deze katten beter/fijner/noodzakelijk is om (tijdelijk) elders te verblijven zullen wij dat echter altijd trachten te realiseren.

We zijn fan van het televisieprogramma ‘Paleis voor een prikkie’ waarin Frank en Rogier zich als stylisten inzetten om het huis van de wat minder bedeelde mensen te restylen. Thuiskomen, zich warm, welkom en veilig voelen is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen, dat is ook de reden dat wij immer kiezen voor opvang in huiselijke setting voor al onze opvangdieren. Maar dat is niet de gemakkelijkste manier. Het vraagt veel onderhoud, vervanging vanwege vermalende hondentandjes en krabbende kattennageltjes, om nog maar te zwijgen over de sanitaire ongelukjes. En op dit moment zijn heel veel van onze dierenkamertjes, huisjes aan een metamorfose toe. Een aantal vrijwilligers onder leiding van Nathaly Tijbosch beschikken over de inzet en de benodigde kwaliteiten maar opleuken kost geld! Geen kapitalen want we recyclen graag en een aantal teamleden zijn enorm creatief. Maar zoals u weet rijzen de kosten van bijvoorbeeld de verf alleen al behoorlijk de pan uit.

Met in totaal 22 units is het een behoorlijk opgave, ook financieel. De kosten worden geschat op pakweg 250 euro per dierenunit. Het is de bedoeling dat het thema-units worden. Eén van onze kattenkamers werd al omgetoverd tot Jungle-room, we hebben inmiddels ook Buckingham Palace. Die zijn erg mooi geworden, maar we hebben er nog een aantal te gaan.

De mogelijkheid bestaat tot het vernoemen van de unit naar de donateur van één van de units of het kan bijvoorbeeld de naam krijgen van een bepaald dier. Onze stylisten gaan graag zorgvuldig te werk en houden zich bij voorkeur aan een van tevoren vastgesteld thema. En ongeacht hoe lief men het ook zal bedoelen, we zijn niet op zoek naar spulletjes omdat we nu eenmaal op elkaar afgestemde materialen willen scoren. Door de enorme hoeveelheid opvangdieren hebben we momenteel ook geen mogelijkheid tot opslag, we schaffen dus echt de direct bruikbare (gebruikte) materialen aan. We hopen toch zo dat u net zo enthousiast bent als wij over dit idee. En dat u begrip heeft, invoelend vermogen, voor het simpele feit dat we onze dieren willen huisvesten in een liefdevolle en warme huiselijke sfeer. Het komt hun rehabilitatie zeker ten goede!

Al onze stylisten, vormgevers en uitvoerders zijn vrijwilligers en we proberen alle materiaalkosten zo laag mogelijk te houden. Gunt u de dieren niet alleen een dak boven het hoofd, maar een thuis-gevoel, draag dan uw steentje bij en stort een gift op:

NL91 INGB0009677527 ten name van stichting Dier en Project, onder vermelding van Dierenunits. Indien u speciale wensen heeft maak die dan even kenbaar middels de mail: elsadams@xs4all.nl