Nelis - Kattenwoud

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nelis

Bewoners voor multi-adoptie
Multi-adoptie katerDeze knappe jongen had afgelopen (strenge) winter al de aandacht van een van onze vrijwilligers getrokken. Hij was slecht verzorgd, intact en liep dag en nacht rondom haar woning maar was erg bang voor mensen en zij kon hem niet benaderen. Toen zij door een buurvrouw werd benaderd bleek dat deze knapperd daar 's nachts door het kattenluik sloop en het mandje en bakje van de poes des huizes in beslag nam. Onze vrijwilliger gaf de buurvrouw wat tips zodat de "overlast" zou stoppen. Dit had als resultaat dat deze knapperd nu niet meer bij de buurvrouw naar binnen kwam, maar bij onze vrijwilliger dagelijks zijn kroeltje en bakje eten kwam halen, zich niets aantrekkend van het gegrom en gesis onder de deur door van de daar aanwezige katten. Onze vrijwilliger vroeg advies aan Els. Zij deed hem een bandje op met de teks: "Wie ben ik? svp bellen naar ...." Het kan natuurlijk dat hij wel een eigenaar heeft die hem gewoon niet goed verzorgd en we kunnen natuurlijk niet zomaar katten van de straat gaan plukken.

Na 2 weken kwam Nelis mankend aan en wilde niet meer op zijn voorpoot staan. Het bandje had hij nog steeds om en inmiddels kwam hij 2x per dag zijn kroel en voer halen. Er had nog niemand gebeld....Nelis is een rasechte zwerver en wie weet wat hij in zijn leven al heeft moeten doorstaan?

Nelis ging op bezoek naar Sofie, werd gecastreerd, zijn poot werd verzorgd (het bleek een oud, terugkomend en diepgaand abces te zijn) en natuurlijk getest.
Na 3 weken wenningsfase in de kattenflatkamer vond meneer het wel weer welletjes en wilde hij het terrein gaan verkennen. En nu is het een van de gelukkigste katten die je ooit hebt gezien. Zijn vachtje heeft nog nooit zo geglimd. Tevreden genietend laat hij zich alle kroeltjes en ongelimiteerd voer welgevallen en doet alsof hij al jaren onderdeel uitmaakt van de Kattenwoudclan!Nelis is voor meerdere adoptanten
geadopteerd door Chantal Maurer en Jeroen van Dijk


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu