Beboon
Beboon

Beboon

Beboon kwam vanuit een andere opvang, waar binnen hij niet functioneerde, bij ons terecht. Slechts met heel veel liefde en extra aandacht wisten wij zijn schuwe en wantrouwende karaktertje om te buigen tot een ‘aaibaar’ exemplaar die er echter altijd zijn eigenaardigheden op na zou houden. Beboon was hier één van de vertegenwoordigers van de ontelbare ‘op straat gegooide’ voormalige huisdieren waar niemand zich meer om leek te bekommeren. Bij Dier en Project was Beboon van harte welkom en Beboon trachtte door middel van virtuele adoptie zijn steentje bij de kunnen dragen aan het realiseren van het Kattenwoud zodat veel van zijn lotgenoten zich in de toekomst net zo veilig kunnen wanen als hijzelf!

Op 17 november 2009 lag Beboon in zijn mandje op het stro. Heel voorzichtig nam Els het stro weg om de paardenstallen op te strooien maar toen ze even later terugkwam lag Beboon nog precies hetzelfde. Els kreeg argwaan en klom op het stro. Beboon bleek in zijn slaap te zijn overleden! Zijn lichaampje was helemaal gaaf en hij lag gewoon in een opgekrulde slaaphouding zoals poezen dat wel vaker doen. Beboon heeft nooit enig ziektebeeld vertoond, heeft tot op het laatst toe gewoon gegeten en er waren totaal geen tekenen dat het Beboon niet goed zou gaan. In de middag heeft Els Beboon begraven op zijn favoriete plekje in het bos; weer namen wij afscheid van een zo gewaardeerd poezenvriendje!

Beboon was (en is) een Multi-adoptiekat. En u moet het ons vergeven maar we hebben even tijd nodig om dit weer te verwerken. We zouden het als een smet op zijn nagedachtenis ervaren om ons momenteel druk te moeten maken over zijn plaatsvervanging als Multi-adoptiekat. Beboon was een ware ambassadeur van het Kattenwoud en stond voor de ‘buiten gebonjourde’ voormalig geliefde huisdieren. Helaas zijn er velen zoals Beboon. Als eerbetoon aan deze bijzondere zwarte ex-kater wensen wij het even zo te laten zoals het was. De tijd heelt lang niet alle wonden maar haalt wel de scherpste kantjes er vanaf. En op een dag zal een waardige afgevaardigde van deze groep katten de opvolger worden van onze Beboon! Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en als vanzelfsprekend zal die ons pad gaan kruisen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *