Big
Big

Big

En dat mag u van ons zowel op zijn Engels als in het Nederlands uitspreken en vertalen. Ze is namelijk groot, erg groot en ze lijkt (vergeef het me) werkelijk waar op een biggetje. Big zat 4 lange jaren in een asiel. Ze werd daar door de eigenaresse ‘in pension’ geplaatst en gedurende lange tijd werd er ook voor haar betaald. De omstandigheden voor pensiondieren zijn binnen het asiel uiteraard gelijk aan die van de asieldieren met het verschil dat Big niet eens in aanmerking kwam voor herplaatsing alwaar haar leefomstandigheden drastisch hadden kunnen verbeteren. En zo verbleef Big jaar in, jaar uit in gevangenschap. Op een gegeven moment stopte de betaling en de asielmedewerkers haalde opgelucht adem want Big was vrij voor herplaatsing. Maar iedere aspirant adoptant zag deze enorme lapjespoes volledig over het hoofd en Big bleef steeds weer achter in het asiel. De beheerster van het asiel was lange tijd herstellende van hartfalen en toen zij haar werkzaamheden langzaam ging hervatten bleek dat deze grote lieverd nog steeds deel uitmaakte van haar ‘inventaris’. Dat trof haar in het toch al zo getergde hart en zij nam contact op met onze Zeeuwse ambassadrice. Die legde het verzoek tot opname van Big bij ons neer en inmiddels is zij hier. Big is eenkennig maar met alle liefde, aaitjes en kroeltjes van haar verzorgster Els heeft ze geen problemen.  

Update 6 oktober 2009
Poes Biggetje krijgt enigszins ‘vorm’. Ze beweegt naar behoefte en daardoor is ze al een heel klein beetje minder dik, ze wordt ook steeds ietsje actiever!

Update 25 december 2009
Laat in de avond worden hier warmwaterkruiken uitgedeeld, we verstoppen die in stapels met dekens en tussen kussens in houten bakken. Dankbare, spinnende poezen zijn de ultieme beloning voor alle extra werkzaamheden! Biggetje rolt met regelmaat door de sneeuw; ze vindt dat schijnbaar heerlijk! Daarna gaat ze languit, met haar poten dubbel in spagaat, met haar buik plat op de kruik liggen. Voor de nietsvermoedende omstander is er dan meteen geen kruik meer te zien. Ze heeft sinds kort wel een minder elegante eigenschap, ze poept steeds naast de kattenbak! Els krijgt de vele kattenwasjes met dit weer al niet droog en probeert steeds een ander foefje te verzinnen om haar op andere gedachten te brengen maar tot op heden is dat nog niet gelukt.

geadopteerd door Minke Roscam Abbing vanaf 01-11-2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *