Kattenwoud
Bijzondere kattenstory’s

Bijzondere kattenstory’s

Katten zijn vaak het slachtoffer van achterlaten na een verhuizing of een vakantie op de camping. Onder het mom dat het diertje het zo fantastisch had met het tijdelijk geboden campingleven ‘gunnen’ ze dat het dier het hele jaar door. Enfin, er circuleren nu eenmaal de raarste drogredenen om katten aan hun lot over te laten. Bij voorkeur nog ongeneutraliseerd want dat scheelt ook in de portemonnee. De katten zijn absoluut de dupe van de gemakzuchtige en hoge afschafmentaliteit van de mens, ze creperen tot ze erbij neervallen. Gecontacteerde instanties vinden het vaak de verantwoording van de campingeigenaar en de eigenaar van de camping is van mening dat het niet haar of zijn ‘pakkie an’ is.
Op een camping in Rijsbergen verzorgen vrijwilligers van de stichting onder de nimmer aflatende inzet van vrijwilligster Nique, al sinds jaar en dag zo’n dertig katten op twee vaste voerplaatsen. Elke dag krijgen deze ‘zwervers’ natvoer, brokjes en vers water. Ze hebben allemaal hun eigen vaste schuilhuisjes die met anti-vlooienmiddelen worden behandeld en waar we ‘s winters lekkere warme vetbedjes en stro in leggen zodat de katten warm kunnen blijven. Deze katten werden ooit achtergelaten door hun eigenaren en de stichting heeft hun sterilisatie/castratie en vaccinatie voor haar rekening genomen. Ze zijn verwilderd en niet geschikt voor herplaatsing bij mensen. Gelukkig hebben ze zich wel enigszins gehecht aan de vaste verzorgers zodat hun gezondheid gemonitord kan worden en zo nodig er een tripje naar de dierenarts kan volgen. De katten die zich laten aanhalen worden ook regelmatig behandeld tegen wormen, vlooien en teken.
Vrijwel elk jaar worden er bij de vrijwilligers door campingbewoners kittens gemeld. Soms is de moeder vertrokken en nemen we de kittens op om ze met de fles groot te brengen, waarna er een geschikt thuis voor ze wordt gezocht. Mochten we de moederpoes alsnog vinden, dan wordt zij uiteraard ook geholpen.