BonteKoe
BonteKoe

BonteKoe

BonteKoe was een aanlopertje. Een zwerfkat die zelf had besloten dat hij hier de gelederen moest komen versterken. Graag maakte hij gebruik van alle door ons aangeboden faciliteiten, maar van de daarbij behorende mensen moest hij niet veel hebben.  BonteKoe had een speciale band met Mallorca.
Op vrijdag 8 januari was BonteKoe opvallend aanwezig. Opvallend omdat hij normaal gesproken één van onze ‘onzichtbare’ katten is die van de aanwezigheid van mensen helemaal niets moeten hebben. Nu lag hij in een mandje in de opslag en bleef daar rustig liggen terwijl ik daar aan het opruimen was. Slechts heel sporadisch kwam dat vaker voor en ik dacht dat het aan het koude weer lag, dat hij daartegen bescherming zocht. BonteKoe was al een oudere kat maar hij zag er nog gezond uit. Op zaterdagavond had hij een ander mandje uitgezocht waarin een nog zachter dekentje lag. Toen ik eten weg had gezet kwam hij uit zijn mandje en ging hij eten. Later heb ik nog een kruik bij hem in zijn mandje gelegd… Op zondagochtend 10 januari 2010 lag BonteKoe dood in zijn mandje. Geen tekenen van uitwendig letsel, ik denk dat de ouderdom heeft toegeslagen. Zo te zien heeft hij geen doodstrijd gekend maar is hij in zijn slaap overleden.

BonteKoe was een bijzondere bewoner; zoals gezegd, nagenoeg onzichtbaar maar zodra ik aan hem dacht zag ik hem altijd wel ergens. Met onze Mallorca had hij een bijzondere band; die twee waren vaak samen aan ‘de zwier’. Door Mallorca en door ons zal deze BonteKoe zeker worden gemist! Slaap wel, lief, klein, bijzonder en bescheiden katje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *