Boomer
Boomer

Boomer

Lieve mensen uit Terneuzen zorgden voor dit katje op een camping waar hun caravan stond. De man van het echtpaar kreeg gezondheidsproblemen en ze moesten hun caravan verkopen. De gesteriliseerde rode poes was ‘in het wild geboren’ en dus niet gewend om binnenshuis te leven. Ze had een bepaald voederritme maar ging verder haar eigen poezelige gangetje. Ooit was ze in het gezelschap van twee nestgenootjes maar helaas werden die vergiftigd. De van de camping vertrekkende mensen waren verschrikkelijk bang dat haar hetzelfde lot beschoren zou zijn indien ze daar achterbleef. Met man en macht werd naar een oplossing gezocht. Het Kattenwoud werd benaderd maar stond uiteraard ook niet direct te springen om hulp te bieden. Toen uiteindelijk bleek dat het echt niet anders meer kon, kwam ze bij ons wonen. Enne….. Ze vindt het hier verschrikkelijk!

Inmiddels is ze er al een paar weken maar we wilden haar de rust gunnen die ze nodig heeft zonder haar met de camera te achtervolgen. Nu de tijd gekomen was dat we ze toch op de website wilden plaatsen moesten we haar op het dak van het tuinhuisje in de buitenren fotograferen. Ze eet, drinkt, plast en poept en daar hebben we het voorlopig wel mee gehad. Vrijwilligers Lenie en Sandra zijn eveneens zeer met haar begaan en bezoeken haar regelmatig. Ze kletsen tegen haar en waarachtig ‘praat’ ze dan wel terug. Boomer zal moeten leren dat ze ook hier bepaalde vrijheden kan verwerven maar dat ze eerst moet ervaren dat we te vertrouwen zijn. Boomer is één van de voorbeelden van wat er kan gebeuren met katten indien met ongesteriliseerde dieren maar in het ‘wild’ laat jongen! Het geeft overlast voor mensen, de dieren worden objecten die verjaagd en vernietigd dienen te worden! De verwilderde poezenkindjes van Nederland; geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. En dat is voor ons niet leuk maar voor hen zeker ook niet!

Update 31 juli 2011
Inmiddels loopt Els volledig naast haar schoenen van trots omdat zelfs Boomer, de meest schuwe van de vijf katten in de ren nu langs haar benen schuurt en kopjes geeft. Ze verwacht ook deze vijf binnen afzienbare tijd in vrijheid rond te kunnen laten lopen.

Geadopteerd door familie De Schepper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *