Boris en Floris
Boris en Floris

Boris en Floris

Update 15 september 2017, Boris overleden.

De gebroeders Boris en Floris behoorde ooit toe aan een dame die ze zeer liefhad. Toen de dame niet langer voor de twee kon zorgen werden ze herplaatst. Dat liep uit op een enorm fiasco en uiteindelijk kwamen ze bij ons terecht. Boris was ons ‘schildklier-zorgenkindje’ maar ondanks dat was een zeer tevreden kattenmannetje… Onlangs wees bloedonderzoek nog uit dat het met zijn schildklier stabiel gesteld was. Vanochtend heeft hij gewoon gegeten en een uurtje later lag hij (in zijn slaap) overleden in zijn eigen mandje onder de salontafel. Slaap wel Boris…

Maart 2015
Enkele weken geleden werden we benaderd door een mevrouw die voor de 2 ‘bejaarde’ katten van haar vriendin, die noodgedwongen werd opgenomen binnen een verzorgingstehuis, wanhopig op zoek was naar een liefdevol voor altijd thuis-huis voor de dieren in kwestie. Het Kattenwoud is vol: en vol is vol! Maar in het desbetreffende regionale dieronvriendelijke asiel waren de katten volkomen kansloos. Eén van de katten heeft ook nog eens een schildklierprobleem en er is nu eenmaal een gigantisch overschot aan katten. Bejaarde en hulp- en medicatie behoevende exemplaren zijn al helemaal niet gemakkelijk te herplaatsen. We beloofde onze uiterste best te doen en middels de facebookpagina van ons Kattenwoud zochten én vonden we een thuis voor twee rode kattenbroeders. En ondanks dat we er verder eigenlijk geen ‘bemoeienis’ mee hadden waren we uiteraard zeer verheugd.

Na een bezoekje van de aspirant adoptanten aan de broeders werden er afspraken gemaakt en na overleg werden ze opgehaald. De adoptanten gingen direct met de broeders langs het Dierenziekenhuis in Rotterdam omdat ze de laatste jaren niet waren geënt. Dat was op voorhand kenbaar gemaakt aan de adoptanten en bleek geen bezwaar. Maar de dierenarts aldaar constateerde achterstallig gebitsonderhoud, verdacht één kat ook nog van een hartprobleem wat nader onderzoek zou behoeven en de geraamde kosten bedroegen ongeveer 1000 euro. Dat had een kleine paniekreactie tot gevolg en de adoptanten namen contact met ons op. Duizend euro hebben wij ook niet zomaar in een laatje liggen maar dat moet even efficiënt toch goedkoper kunnen. Onze eigen dierenarts Sofie was bereid de ingrepen uit te voeren tegen een veel mindere kostprijs. De oude eigenaresse zou een bijdrage leveren en wij het restant. Goed nieuws voor de katten én voor de adoptanten die overigens ook nog liet weten nu al dol te zijn op de rode broeders.

Sofie vertelde weken geleden dat de afspraak gepland stond op vrijdag 13 maart en dat terwijl ik dacht dat er haast bij was. Afgelopen maandag werd ik gebeld door de adoptant: het liep niet lekker met de katten. Er was nog een kat aanwezig en met de grootste rode broeder klikte dat niet. Ik gaf advies en bood wat hulp aan om de onderlinge relaties te bevorderen. Ze moest het met haar vriend/man overleggen. Woensdag een mailtje. Met pijn in het hart besloten om de katten niet te houden… Ze hebben maar een beperkte ruimte in het huis ter beschikking en één van de twee plast binnen. Ze ging wel met de dieren naar Sofie en de katten zaten niet op een schopstoel maar graag een ander thuis. Het is een vaststaand feit dat men met (oude) katten niet ongelimiteerd van hot naar her kan/mag zeulen. De voormalig eigenaresse is inmiddels overleden (wordt vandaag begraven) dus die kan voor de diertjes helemaal niets meer betekenen. Wij waren maar zijdelings betrokken bij hun herplaatsing en toch vind ik het dan ook onze verantwoordelijkheid dat het deze dieren goed gaat. Om een lang verhaal kort te maken: dierenarts Sofie brengt de dieren na de benodigde ingrepen later deze dag naar ons! Dus nu hebben we de kosten én de katten!

Update augustus 2015
Boris en Floris wonen nu al 5 maanden in het kattenwoud en wat waren ze bang na een mislukte herplaatsing.
Na een hele lange tijd en met veel geduld zijn het nu weer de kroelkatten die ze ooit eerder waren.

Virtueel geadopteerd vanaf april 2015 door Anne-Marie en Desiree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *