Dr.Rossi
Dr.Rossi

Dr.Rossi

We weten helemaal niet hoe hij eigenlijk heet! Deze rode kater was als kitten binnengehaald door een mevrouw, een soort kattenverzamelaarster. Haar woning werd eerder al eens ontruimd maar toen wist deze gewiekste jongen de dans te ontspringen door zich in de bank te verstoppen. Jaren later volgde voor zijn eigenaresse een gedwongen verhuizing naar een bejaardenhuis. De rode kater was onbenaderbaar. Wij werden gebeld door de nicht van een eigenaresse. De kat mocht komen. Hij kwam met de dierenambulance vanuit de andere kant van Nederland en was nog aan het herstellen van zijn castratie.
Hij was boosaardig en broodmager. In een grote bench mocht hij voor de kachel herstellen van al hetgeen hem was overkomen. Hij herstelde terwijl hij hier menig vrijwilligster verwondde. Uiteindelijk verhuisde hij naar de grote kattenren alwaar hij het prima naar zijn zin heeft. Zijn naam werd toen Dr. Rossi. Hij is verschrikkelijk lief tegen alles wat kat is en verschrikkelijk boos op alles wat geen kat is. Hij tuft meters ver naar mensen en honden! In gewicht is hij inmiddels wel verviervoudigt en hij lijkt het hier erg naar zijn zin te hebben.  

update 30 mei 2012
En vrijdag was het een hele spannende dag voor Dr. Rossi, Lookje  en  Mac ( en Els, want diertjes loslaten is en blijft elke keer weer spannend), de ren mocht open!! En wie had gedacht dat Lookje als eerste met haar voorpootjes op het gras stond?!  Een uurtje later liep ze al over het terrein te stappen, op zoek naar leuke speelkameraadjes. Dr, Rossi en Mac vonden het waarschijnlijk te warm om zich al druk te gaan maken, die bleven nog maar even veilig achter het gaas van de ren. Maar zullen wel snel de buurt onveilig gaan maken. U bent gewaarschuwd.

Update 26 januari 2013
Onze ‘terror’ kat Dokter Rossi bleek niet in orde…. Het is een wonder dat Els hem in een vervoersmandje kreeg waarna Jan met hem richting dierenarts Sofie reed. Maar liefst 40 graden koorts. Een injectie en goed op hem passen. Dat hield in dat Dokter Rossi in huis, gang en slaapkamer, mocht herstellen. En dat deed hij met veel ups en downs zodat regelmatig terugkerende bezoeken aan dierenarts Sofie een must waren. Op een gegeven moment kon Dokter Rossi ook niet meer lopen. Zijn achterkant leek verlamd. Gelukkig bleek hij wel Jan tot zijn grote vriend te hebben verkozen want Jan kan hem oppakken en zelfs medicatie toedienen. Inmiddels lijkt hij geheel hersteld maar gezien de koude weersomstandigheden houden wij hem nog even binnen. Het is niet eerlijk om hem nu zijn plaatsje voor de verwarming te laten verruilen voor één van onze buitenhuisjes. Els kijkt uit naar de dag dat Rossi het huis kan verlaten want voor haar blijft Rossi onhandelbaar/niet aaibaar! En dat is geen aanwinst op de slaapkamer!

Geadopteerd door Theo Roks vanaf 1 augustus 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *