Duintje
Duintje

Duintje

In het begin van de middag van zondag 30 oktober 2016 werd Duintje getroffen door een herseninfarct. Ze werd opgenomen binnen de dierenkliniek en leek aanvankelijk op te knappen. In het begin van de nacht kregen we echter een telefoontje dat ze heel hard achteruit ging, haar ontlasting liet lopen en pijn leed. We hebben haar verder lijden bespaard. Haar geschatte leeftijd is 18 jaar en ze was gedurende 6 jaar een vaste bewoonster van ons Kattenwoud.

hieronder het verhaal van Duintje:
Duintje (cypers) en Zoutje (zwart wit) zijn 2 prachtige poesjes die bij aankomst op 9 februari 2010 nog erg bang en onzeker zijn. Misschien is het wel familie van elkaar, ze zijn erg  aan elkaar gehecht. Maar Zoutje lijkt wel een heel stukje ouder dan Duintje. Ze werden als buitenpoezen verzorgd door een oudere man die helaas is overleden en bij de ontruiming van zijn huis behoorde ook de vangst van deze twee poezen omdat niemand in de buurt de zorg voor hen over wilde nemen. De poezen zijn eenkennig maar wel enigszins benaderbaar! Zeker door hun vaste verzorgster. Misschien krijgen ze met veel liefde en aandacht ooit ook nog vertrouwen in ‘vreemde’ mensen! Voorlopig lijken ze eerst nog wat rust en tijd nodig te hebben om even op adem te kunnen komen. Asielen hebben een groot overschot aan schuwe, enigszins verwilderde katten, en de vraag naar dat soort katten is minimaal! Heel even leken ze dan ook kansloos, hier worden het geliefde en gewaardeerde bewoners!
update 13 maart 2010
Vanaf woensdag 3 maart mogen de 4 voormalige asielkatten los over het terrein lopen. Duintje en Zoutje zijn schuwer dan de andere twee, maar daarmee vertellen we niets nieuws. Ze komen eten en Els kan ze aanraken. Duintje ging wel meteen op tournee, verblijft wel in andere kamertjes en lijkt het leven wel een feestje te vinden. Ik kan niet zeggen dat de katten (geen van vieren) heel specifiek naar elkaar toetrekken maar het gekke is wel dat ze stuk voor stuk met Biggetje op kunnen schieten en dat voorrecht is hier niet aan alle katten voorbehouden.

Rust zacht lieverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *