Eddie
Eddie

Eddie

Eddie is sedert december 2008 bij ons. Eddie is een zeer lieve kater die heel lang heeft moeten wennen bij ons. Minstens 2 maanden lang snapte Eddie niet waarom hij het hem zo geliefde huis moest verlaten (De gezinsuitbreidingen konden Eddie niet bekoren en dit uitte zich in binnen plassen. Daarbij was de vrouw des huizes weer zwanger en dus moest Eddie weg). In eerste instantie hadden wij geen plaats en de vorige baasjes van Eddie wachtten met veel geduld tot er een kamertje vrij was gekomen. Eddie heeft zich maandenlang doodongelukkig gevoeld, niets kon hem blij maken…Inmiddels heeft Eddie door dat het bij Dier en Project toch wel een beetje heel leuk is en hij is aardig bijgetrokken en trekt inmiddels aardig zijn eigen plan op het terrein.
update 5 april 2010
Ed kreeg weer een prikje tegen zijn allergie omdat hij steeds een beetje bloed bij zijn ontlasting had, ook dat is een teken dat zijn allergie intern aan het opspelen is.
Update 25 juni 2013
De dag begon hectisch want vanochtend lag kat Eddy in een kattenbak in het tuinhuis. In eerste instantie dacht ik aan een soort attaque maar daarvoor stonden zijn ogen te helder en zijn gezichtje was niet scheef of niets. Hij kon gewoon niet meer op zijn pootjes staan. Voorzichtig hebben Jan en ik hem in een reismandje getild en meteen met hem naar de dierenarts. Om een heel lang verhaal, heel kort te maken: Eddy is daar nu nog maar alle onderzoeken tot op heden ten spijt is er nog geen oorzaak van de verlamming gediagnosticeerd. Het enige positieve is natuurlijk wel dat we hopen dat iets wat zo acuut komt ook weer net zo acuut kan verdwijnen. Misschien is het een zenuwbeklemming?
Update 1 juli 2013
Zojuist goed nieuws ontvangen betreffende kat Eddy. De verlamming vertrekt langzaam, hij plast en poept geheel zelfstandig en krijgt nu alleen nog pijnstilling en een beetje fysiotherapie. Uitsluitend de onderste gedeelten van zijn achterpootjes functioneren nog niet naar behoren. Indien zijn toestand morgen nog stabiel is mag hij naar huis en hier lekker verder te kunnen herstellen!
update 28 juni 2013
Na dagen van onderzoek en in spanning afwachten werd gisteravond duidelijk dat kat Eddy een zwelling/bloeduitstorting heeft die tegen een nekwervel drukt. Er zit ook een scheurtje in een nekwervel en de kruisbanden van de linkerachterknie zijn kapot. Eerder was hij echter aan drie pootjes verlamd maar de voorpootjes functioneren gelukkig weer allebei. De zwelling neemt dus wel ietsjes af. Medicatie, rust en een beetje fysiotherapie moet de rest doen!
Update 8 Juli 2013  Eddy overleden
Eddy was opeens verlamd, verbleef in de kliniek en reageerde geweldig op de acupunctuurbehandeling. We waren dan ook vol goede moed. Helaas blokkeerden daarna opeens zijn nieren en Eddy ging zienderogen achteruit. Vandaag konden we niet anders dan beslissen om deze, zo gewaardeerde, Kattenwoudbewoner verder lijden te besparen. Potverdorie: wat zullen we hem missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *