Hoshi
Hoshi

Hoshi

Dit is Hoshi. Een gesteriliseerde Maine Coon dame van 2 jaar oud.
Hieronder de kennismaking met Hoshi geschreven door haar plegers.

Toen we Hoshi zagen op de stichting, bleef ze altijd argwanend buiten armbereik lopen. Toen ik wegkeek en voorzichtig een hand in de buurt op de grond legde, ging haar staart trillend de lucht in, maar durfde ze niet dichterbij te komen. Het was ons duidelijk; deze wíl heel graag, maar durft nog niet. Veel liefde, aandacht en geduld stonden voor haar op het menu. Gelukkig hebben wij daar genoeg van.

De eerste week bij ons (pleeggezin) thuis, sprong ze meteen de krat uit. Maar waar andere katten op verkenning uitgingen, zocht zij juist alle verstopplekjes op. Wanneer we de kamer binnenkwamen, schoot ze direct naar een van de verstopplekjes. Ze liet niemand dichtbij, zelfs haar kant op kijken vond ze al spannend. Behalve tijdens het eten, dat was zó afleidend voor haar dat we haar stukje bij beetje voorzichtig konden aaien. En zo maakten we kennis met het krachtige motortje wat in Hoshi zit, want wat kan ze hard spinnen! Vanaf daar was het een kwestie van heel, heel veel geduld.

Voorzichtig lopen bij Hoshi in de buurt, elke keer een stukje dichterbij. Wanneer ze in paniek wegschoot, weer even een paar stapjes terug. Zo werd het een dans van soms de angstige kat uitdagen en dan weer liefdevol rust gunnen. Heel veel laten wennen aan de aanwezigheid van mensen en andere katten in huis, met alle geluiden en beweging van dien. Gaandeweg leerden we aanvoelen wat Hoshi wilde en nodig had. Daar kregen we heel veel liefde en vertrouwen voor terug, wat een schat van een beloning! De eerste paar kopjes van Hoshi waren echt een overwinning! Ze wist zelf niet zo goed hoe dat moest, maar instinctief draaide ze haar kopje richting mijn hand. Waarna ze ineens zelf schrok van hoe dichtbij ze stond en meteen weer afstand nam, want: oei! Spannend! En gaandeweg kwam ze dan weer voorzichtig terug voor meer aandacht. Tot op een dag ze zich vol overgave durfde te laten vallen voor mijn neus. Wel een half uur liet ze zich vertroetelen. Toen was ze overstag. Vanaf die dag was het elke dag feest: aandacht, aaien, kopjes, spinnen, knuffelen. Ze doet niets liever. Behalve misschien eten! Ze laat zelfs met een blik en een miauw weten dat ze graag opgepakt wil worden. Ja, ze laat zich het liefst oppakken en knuffelt dan lekker in je armen onder het genot van luid gespin. Echt een bijzondere meid. Van zo ver gekomen.

Hoshi laat met luid gemiauw horen wanneer ze honger heeft of aandacht wil. Ze kan goed omgaan met andere katten maar zoekt daar niet per sé aandacht van. Daarom denken wij dat Hoshi ook prima geadopteerd kan worden in een huis zonder andere dieren. Ze springt met gemak naar grote hoogtes. Ook komt ze graag op je bureau knuffelen of een dutje doen.

Wat heel belangrijk is, is dat ze op een plek terecht komt waar ze veel persoonlijke aandacht kan krijgen. Haar vertrouwen is moeilijk gewonnen dus moet ook onderhouden worden. Veel geduld is een vereiste. Ze is een pittige tante die van zich af durft te slaan wanneer ze in paniek schiet, dus er is voorzichtigheid geboden bij jonge kinderen. Ze is enorm gericht op eten, dus voedsel laten slingeren is gevaarlijk. Ook steelt ze meteen het eten van andere katten als je even niet oplet. Dit is ook niet gek gezien haar verleden, waar ze vermoedelijk ondervoed is geweest. Haar formaat is daardoor dat van een gemiddelde of kleine kat, wat bijzonder klein is voor een Maine Coon en dat zal ook zo blijven. Dat maakt het dan wel weer makkelijker om haar op te pakken.

Hoshi is een ontzettend lieve poes met een groot hart en is leuk, energiek en aanhankelijk. Ze heeft veel geduld en aandacht nodig en daar krijg je echt een schat aan liefde voor terug. Zo’n kat als deze is heel bijzonder. We gunnen haar een mooi thuis met een liefdevol baasje.

Na de jaarwisseling komt zij ter adoptie maar kennismaken behoort nu al tot de mogelijkheden. Bij serieuze interesse kunt u even een mailtje sturen naar info@dierenproject.nl waarin u uw woon- werk- en gezinssituatie vermeld. Bellen met Els kan ook: 06 12483461 en bij een mogelijke match brengen wij u in contact met haar plegers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *