Kattelientje
Kattelientje

Kattelientje

Kattelientje was het allerliefste poesje ter wereld. Ze werd door de dochter van Marga gevonden als jong diertje en door Marga liefdevol opgenomen binnen haar dierenfamilie. Kattelientje ontpopte zich tot een uitermate tevreden, zachtaardig en lieftallig wezentje. Na de dood van Marga kwam ze bij ons wonen en wij namen eigenlijk vanzelfsprekend aan dat wij nog lang voor haar zouden mogen zorgen. Kattelientje was hier altijd druk in de weer en vooral het verversen van de talloze waterbakken vond zij iedere dag opnieuw weer even boeiend. Ze had ook enkele privélegers en als enige bewoonster mocht zij op de tafel in de voerkamer haar maaltijd gebruiken. Maar op een vrijdag was ze niet helemaal superfit. Niets ernstigs maar wel dat je denkt er is wellicht iets aan de hand. Kattelientje bezocht dierenarts Sofie maar op het eerste zicht leek het allemaal reuze onschuldig. Kattelientje verbleef in de ziekenboeg op onze slaapkamer. Op maandagochtend ging het haar weer niet goed en wederom naar dierenarts Sofie. Terwijl ik daar met haar in mijn armen stond kreeg ze puntbloedingen. Er werd bloed afgenomen en Kattelientje kreeg een infuus. We zouden de bloeduitslag afwachten. Acute beenmergkanker veroorzaakte ook inwendige bloedingen en om te voorkomen dat Kattelientje zou stikken moesten we haar nog diezelfde middag laten vertrekken. De dood van Kattelientje kwam hier aan als een mokerslag! Niet alleen was ze een zeer geliefd poesje maar ze behoorde ook nog eens toe aan één der grootste dierenvriendinnen die het Kattenwoud ooit heeft gekend.
Kattelien behoorde oorspronkelijk toe aan mijn vriendin Marga die zo jammerlijk veel te vroeg overleed op 15 mei 2012.  Ik had de ilussie dat ik tot in lengte van dagen mocht zorgen voor alles wat ons zozeer met elkaar verbond…. Kattelien was de vervolmaking van elke vorm van poezenliefde zelf en vervulde dagelijks mijn hart met de tastbare verbondenheid en dankbaarheid!

We gaan ons aller Kattelientje ophalen om haar hier, daar waar ze thuishoort, te begraven. Lieve, lieve Kattelientje, we missen je nog iedere dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *