Kattenwoud
Ko en Juul

Ko en Juul

Gevonden door Bertha

Precieze geboortedatum is onbekend.
Juul en nog twee andere kittens werden door herdershond Bertha medio juni in een greppel vlakbij Kattenwoud gevonden. Ko werd een paar dagen later op dezelfde locatie zwervend aangetroffen. Wij gaan er gewoon van uit dat Ko en Juul broer en zus zijn.

Na liefdevol door Els, Jan en vrijwilligers Kattenwoud te zijn verzorgd, hebben wij op 24 augustus 2020 Ko en Juul geadopteerd. Vanaf het eerste moment waren het, zoals we al zagen toen we het duo ophaalden, dikke maatjes en dat zijn ze nog steeds.
Ko is het zwarte katertje, heel aanhankelijk, kroeler, nergens bang voor, ondernemend brutaaltje. Het is een gezellige kletskous, die regelmatig ‘roept’ dat het audiëntie uurtje is aangebroken. Ook zit hij vaak als een stokstaartje, op zijn achterpootjes, te kijken wat er gaande is.
Juul, het Torti ofwel schildpadpoesje, is ook heel aanhankelijk maar wel eenkennig, blijft schrikachtig en volgt haar broer op afstand bij alles wat hij onderneemt. Zij is altijd vocaal aanwezig, krijgt ze geen aandacht dan gaat haar volumeknop op standje hoger. En waar het vrouwtje is, is Juul meestentijds ook.

Wij zijn heel blij dat we Ko en Juul mochten adopteren. Ze zijn inmiddels één jaar oud. Het zijn binnenkatten, pogingen tot ontsnappen hebben ze eigenlijk nooit ondernomen. Ravotten, achter elkaar aan rennen, elkaar wassen, lief bij elkaar liggen, soms iets te enthousiast spelen met een krijs als gevolg, naast de brokjes graag vis uit blik eten (voorkeur: tonijn), afdwingen dat het speeluurtje is aangebroken met vrouwtje/baasje. Juul zou een profvoetballer kunnen worden, met ieder balletje / muisje / propje kan ze razendsnel uit de pootjes. Ko overigens ook, maar is daarin toch de mindere van zijn zus. Ook in de krabpalen slapen, proberen te slopen, om de zoveel tijd nieuw favoriete slaapplek zoeken; iedere dag verzinnen ze wel iets, wat ons weer verrast. Het zijn en blijven twee komieken eerste klas.

Waar hebben beiden een hekel aan? Opgesloten worden. Dus: naar de dierenarts gaan is een drama. Juul krijgt zelfs een kalmeringstabletje omdat ze anders niet te hanteren is. Zielig, maar het is zo. Gelukkig zijn ze kerngezond en hoeven ze pas in september het drama dierenarts te ondergaan.

Groeten van de trotse pleegouders,
Ine en Peter

waterfonteintje
wastafel
van buiten uit
tafel
stoel lief
speelmat
rugleuning bank
rode stoel
op bank
laptop
Krabpaal
krabpaal wordt krap
krabpaal stoeien
krabpaal hoog kijken
krabpaal 1
Ko stokstaartje - Juul kijkt toe
Ko siesta
Ko in Kattenwoud
Juul, wattist
Juul in Kattenwoud - kopie
hocker
Groepsfoto Kattenwoud - kopie
collage als kittens
bankleuning 2
bank
bank relaxen
previous arrow
next arrow