Krekeltje
Krekeltje

Krekeltje

Krekeltje werd uitgemergeld gevonden op de Krekelberg te Roosendaal. Zijn voormalige eigenaresse werd achterhaald, tekende afstand en het stokoude diertje mocht bij ons blijven wonen. Met behulp van vocht, pijnstilling en een uiteindelijke grote gebitsbehandeling kregen wij hem er weer bovenop!
De lieve schat genoot met volle teugen en verbleef met het oog op de komende winter in ons verwarmde Marga-huis. Hij kon het prima vinden met zijn mede-bewoners aldaar! Vanochtend bleek hij opeens zwaar aangedaan te zijn en Els reed met piepende banden met hem naar dierenarts Sofie. Zware hartproblemen en Krekeltje was stervende. We konden niet anders dan beslissen om Krekeltje te laten vertrekken. Mond en hart staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding en waarschijnlijk hebben de eerder te lang onbehandelde gebitsproblemen het hartfalen tot gevolg gehad!
Slaap wel buitengewoon lief, innemend en dankbaar poezenmannetje. Het was fijn om nog een poosje goed voor je te mogen zorgen maar veel liever hadden we je nog veel langer bij ons gehouden!

Hieronder het verhaal van Krekeltje:
12 augustus 2015
In de nacht van maandag op dinsdag troffen Sam en Kevin, de dochter en schoonzoon van vrijwilligster Jeanet, dit hoopje ellende aan. Ze namen de kleine ‘vlooienbaal’ mee naar huis alwaar hun stafford zich graag aan hem tegoed wilde doen. Een volstrekt onhoudbare situatie. Gisterochtend kwam de kat dan ook maar naar hier, want waar moet je er anders mee naartoe? Poeh, poeh… We dachten even dat hij het loodje zou leggen maar een spoedvisite aan een dierenkliniek in Bergen op Zoom bracht aan het licht dat het dier minstens 15 jaar oud is, zoveel tandsteen heeft dat hij maar moeizaam kan eten en dat hij was uitgedroogd. Parasieten bestrijden, beetje aansterken want hij is brood- en broodmager en dan het tandsteen laten verwijderen. Pas dan zal er geënt en getest kunnen worden. Wegens zwakte zwalkt hij nu nog in het rond… Hij is gevonden op de Krekelberg en zijn ‘werknaam’ is hier dus voorlopig Krekeltje. Krekel is een erg lieve gecastreerde kater! We begrijpen dan ook niet goed dat hij niet wordt gemist!
18 augustus 2015
KREKELTJE VASTE BEWONER VAN HET KATTENWOUD.
We zijn overeengekomen dat het Kattenwoud de veiligste omgeving is om Krekel zijn welverdiende oude dag te gunnen. Zijn voormalige eigenaresse, die hem al geruime tijd uit het oog was verloren, heeft afstand van hem gedaan. Lieve Krekel, op naar jouw volledig herstel en welkom als vaste bewoner van het Kattenwoud!
19 augustus 2015
Gisterochtend zijn we overeen gekomen dat de eerder in erbarmelijke toestand gevonden Krekeltje hier blijft. En dat schrijf ik nu wel zo simpel maar dat was het niet. De oorspronkelijke eigenaresse was de kat al jaren geleden uit het oog verloren. Inmiddels lang geleden verhuisd en ook op dit moment ‘niet in goede doen’. Een verre buur zou zich om de kat hebben bekommerd en daar was de kat al meermaals ontvoerd om elders te worden gedropt.. Maar daar krijg je natuurlijk niet dermate veel tandsteen van dat eten onmogelijk wordt. Desalniettemin, ook geen veilige omgeving voor het diertje. Toen waren er ook nog mensen aan de poort die even wilde weten of het die kat wel was. Dat lijkt me in geval van een chip redelijk overbodig. In overleg met degene die als eigenaresse geregistreerd stond heeft zij afstand gedaan van Krekeltje mits hij bij ons mocht blijven. Oké! Krekel is dus ons nieuwste bewoner in het Kattenwoud. Hij doet het goed en hij is welkom. Wel op zoek naar een virtuele adoptant die op die manier een bijdrage wil leveren in zijn onderhoud en nog te begane medische kosten.
Update 23 augustus 2015
Volgende week worden zijn tanden schoongemaakt en wordt hij getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *