Lente
Lente

Lente

Lente.
Op 23 februari 2010 werd deze kat gevangen door een kattenliefhebster die het zwaargewonde dier al een poosje in de gaten hield maar niet kon benaderen. Een dag later heeft Els hem opgehaald, dierenarts Sofie concludeerde dat hij ergens gedurende deze extreem koude winter waarschijnlijk met zijn voorpootje in een strop vast heeft gezeten. De bloedsomloop is daardoor voor lange tijd gestagneerd geweest, hij heeft een ‘oude’ maar nog steeds open en stinkende wond; toch proberen we nog of we het pootje kunnen behouden!

Lente is waarschijnlijk door zijn vorige eigenaren achtergelaten op een camping nabij zijn vindplaats! Els heeft hem Lente genoemd omdat zij hoopt dat na alle ellende ook voor deze kat een mooie lente zal aanbreken, een gelukkigere periode in zijn leventje. Ondanks alles is Lente hier alvast het zonnetje in huis, want eenmaal zijn vertrouwen gewonnen bleek hij een onwijs lief kroelkatje. Dat maakt het aanvaarden van al het onrecht wat hem is aangedaan zo mogelijk nog veel moeilijker!

Op de foto verblijft Lente hier nog in een bench zodat we hem gemakkelijker medicatie toe kunnen dienen en zijn wonden kunnen verzorgen. Bij zijn castratie op vrijdag 12 maart blijkt uit bloedtesten dat Lente positief is. Lente is nu nog gezond, zijn wonden zijn miraculeus goed en snel genezen maar hij kan natuurlijk nooit deel uitmaken van onze grote groep katten. Toch besloten dierenarts Sofie en Els in overleg om ook Lente het levensgeluk te gunnen en om hem niet vroegtijdig te laten sterven. Het Kattenwoud gaat op zoek naar een goede oplossing voor Lente.

update 5 april 2010
Na heel veel geschuurd, geschilderd, gepoetst en gesjouwd te hebben werd op zaterdag 27 maart het nieuwe tuinhuis, wat uiteraard nog lang niet helemaal af is, in gebruik genomen. Lente bewoont als positief geteste (ex)kater nu in zijn uppie het tuinhuis. Els keek vriendin Nique heel lief aan en die beloofde in één van de aankomende nummers van Hart voor Dieren enige aandacht aan hem te willen besteden. Helaas krijgt Lente er op zondag 4 april er een tijdelijk vriendje bij.

Update 25 april 2010
Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen om een aantal kostbare aanpassingen voor onze bewoners te kunnen realiseren.Het tuinhuis waarin momenteel Lente verblijft krijgt een ‘raambalkon’ en de voormalige stroloods wordt een voor de katten vrij toegankelijke ‘buitenkamer’.

Update 16 oktober 2010
Lente logeert sinds zondag 26 september bij Ed en Maruja. Lente is een ontzettend lieve kat die na aankomst heel veel zorg nodig had omdat hij verschrikkelijke verwondingen op had gelopen in een stropersstrop. Helaas bleek hij ook Aids positief te zijn. Daardoor verbleef deze schat in volledige afzondering van de rest. Niet leuk voor Lente, veel extra werk voor Els en bovendien hield Lente in zijn eentje natuurlijk een heel tuinhuis bezet. Zijn nieuwe verzorgers bieden al onderdak aan een positief geteste schat van een kat, dus Lente heeft een kattenvriendje zonder dat het extra risico’s oplevert. Lente was in het begin heel erg boos op honden. Na wat training met de honden van Els heeft hij nu ook vriendschap gesloten met Toby, de hond van Ed en Maruja. Wij zijn verschrikkelijk blij voor Lente dat hij nu ook de privéleges van een geliefde huiskat mag leren kennen, een leven met meer dan voldoende aandacht, oneindig veel liefde en al het andere goede wat een kat zich maar kan wensen. Het Kattenwoud blijft deze kat uiteraard ondersteunen omdat Aidspositieve katten nu eenmaal speciale zorg behoeven.

Geadopteerd door Ed en Maruja  sinds 26 september 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *