Ome Cor
Ome Cor

Ome Cor

Ome Cor was een oude zwerver die jarenlang werd verzorgd door een hoogbejaarde dame. Haar gezondheid liet dat niet langer toe en voor ome Cor werd een oplossing gezocht. Els adviseerde de mensen eerst nog in de buurt te informeren of er iemand op gepaste wijze voor ome Cor kon zorgen maar niemand leek daartoe bereid. Zodoende werd ome Cor hoogbejaard en na levenslang individueel te hebben rondgezworven op zondag 11 april naar ons gebracht. Hij vindt het hier een ware nachtmerrie! Ome Cor houdt er helemaal niet van om omringd te worden door soortgenoten en al zeker niet door een rechtoploper die hem netjes uit een bakje willen laten eten en gebruik willen laten maken van een kattenbak. Ome Cor ligt stilletjes onder een kussen en lijkt bijna apathisch te zijn! Els heeft zielsveel medelijden met hem en had hem deze verhuizing echt graag bespaard! We proberen er nog het beste van te maken.

Inmiddels draait Els cassettebandjes af waarop haar stem te horen is in de hoop dat het hem tijdig toch nog als iets vertrouwds in de oren zal gaan klinken. Wij hopen en bidden dat ome Cor op zijn oude dag toch nog een beetje vreugde zal mogen leren kennen maar voorlopig taalt hij zelfs nog niet naar de exquise kattenlekkernijen die hem hier voorgeschoteld worden. Wij voelen vanuit het diepste van ons hart met ome Cor mee. Laat het een wijze les zijn voor mensen, we hopen dat men zich zal realiseren dat een verhuizing weg uit hun jarenlange vertrouwde omgeving voor de rasechte zwervers een ware traumatische ervaring is die maar zelden en dan nog met heel veel impact voor het dier, goed zal aflopen!  
Update 25 april 2010
De daarop volgende week is ome Cor zwaar ontdaan. Hij eet niet, komt niet van zijn plaatsje en Els begint zich ernstig zorgen te maken. Er werd contact opgenomen met de mensen die hem hier gebracht hebben. Het is zenuwslopend om zijn ‘verdriet’ aan te moeten zien. We bedoelen het zo goed maar hij vindt het hier helemaal niets en lijkt vastbesloten om dan nog maar liever naar de kattenhemel te vertrekken! De mensen die hem hier brachten beloven hun uiterste best te gaan doen om te kijken of terugplaatsing mogelijk is en zouden nog contact opnemen. Op het zware trauma van ome Cor na, gaat het hier zijn gangetje.
Op maandag 19 april komen ze eigenlijk ome Cor ophalen, maar juist op dat moment begint ome Cor te bewegen en Els besluit dat het in dat geval beter is om het nog even aan te zien.
Update 1 juni 2010
Ome Cor werd door Els naar de kattenren gedragen. Verstijfd van angst hing hij in haar armen.
Zondag 25 mei 2014 is ome Cor helaas overleden. Hij zal door iedereen in het kattenwoud worden gemist maar we zijn dankbaar dat hij hier nog een paar  fijne liefdevolle jaren heeft gehad. Slaap zacht lieverd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *