Roeffy
Roeffy

Roeffy

Roeffy is een kater die op een wel bijzondere wijze bij ons is gekomen. De buurvrouw van Chantal stond in juni 2009 voor de deur. Ze had last van een cyperse kater die bij haar op het terrein al het voer opat en ook sliep in hun slaapkamer. Ze maakte zich ernstige zorgen over deze kater want hij liep mank en daarbij had hij een groot gat in zijn kop met veel bloed en pus die door zijn eigenaren kennelijk niet verzorgd werd. Wellicht was het een zwerver. Afgesproken werd dat zij hem zou proberen te vangen en dan zou Chantal ermee naar de dierenarts rijden. Circa drie weken later stond er een andere buurvrouw aan de voordeur bij Chantal en Jeroen met eigenlijk hetzelfde verhaal. Zij had veel overlast van deze kater want hij at al het kattenvoer op (hij kwam door het kattenluik naar binnen), plaste heel het huis onder en haar eigen katten waren bang van deze kater. Hij sliep zelfs in hun mandje! Ze had al naar het asiel gebeld, maar deze zaten helemaal vol en zij namen geen katten meer op. Ook deze buurvrouw maakte zich erg zorgen om de kater.

Aangezien wij geen vangkooi hebben, zijn we naar Middelburg gegaan om een vangkooi op te halen. Deze bij de buurvrouw in de tuin geplaatst en na 1 nacht was hij al gevangen. Wij schrokken enorm van de wond op zijn kop. Midden op zijn hoofd zat een groot rond gapend gat vol bloed en pus, je kon op het spierweefsel en bot kijken. Het was net of er een flinke hap uit was. We zijn meteen naar de dierenarts gegaan met hem waar hij eerst is behandeld voor zijn hoofdwond. Volgens de dierenarts was hij geschoten met een loodgeweer. Daarna gekeken of hij gechipt was. Wij waren ervan overtuigd dat hij als vermist te boek stond. Immers, al een maand lang struinde hij in de buurt rond MET een hap uit zijn kop en een eigenaar laat zijn kat niet zo rondlopen. Het goede nieuws is dat hij gechipt was. Er werd contact gezocht met de eigenaren voor een hereniging. Maar de eigenaren wilden hem helemaal niet terug!! Ze hadden een hond gekocht en deze kon niet met de kat samen, dus hadden ze de kat de straat op gegooid en gaven hem eten in de tuin.

Aan Roeffy werd heel wat “gesleuteld”. Hij moest nog gecastreerd worden, hij had een manke poot, moest zijn entingen nog hebben en daarbij had hij een druipende neus en hij ademde zwaar en reutelend. Bij de castratie vond dierenarts Sofie vond hem er nog niet helemaal “fris” uitzien en zij deed een test. Roeffy had kattenaids! Kattenaids is alleen besmettelijk als katten gaan vechten en als het een rustige kat is, hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Katten die Fiv zijn getest kunnen overigens nog wel een heel lang en gelukkig leven leiden. Roef is bij Rianne gaan wonen die meer Fiv katten heeft en het ging hem fantastisch goed.
Hier een filmpje van Roeftem

Helaas kregen wij op 3 januari 2013 het bericht dat Roef die middag was overleden.

Hij had redelijk wat tandsteen en dat wilde Rianne laten verwijderen. Haar dierenarts is aan huis geweest om hem in slaap te brengen om hem zo naar de kliniek te vervoeren, zodat hij de stress van het reizen niet zou hebben. Dit is goed gegaan. Toen ze aan de operatie begonnen zagen ze dat hij behoorlijk wat zweren in zijn mond en gehemelte had. Dit van de aids natuurlijk. Operatie was verder goed verlopen en hij leek goed bij te komen. Ondertussen heeft ze nog contact gezocht met een dierenarts uit Gent die gespecialiseerd is in (Aids) katten. Om te vragen of die speciale medicijnen had voor Roef wat goed zou kunnen helpen voor de zweren. Toen ze terug bij Roeffy kwam was hij overleden. Ze heeft nog hartmassage gegeven en geprobeerd hem te beademen, maar dit mocht helaas niet baten.
Rust zacht lieve Roef. Veel te snel ben je gegaan, maar wij zijn blij dat je nog 3 dikke mooie jaren bij Rianne hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *