Sari
Sari

Sari

Tot ons onuitsprekelijke verdriet is Sari vannacht 18 maart 2017 om 2.05 uur overleden. Haar bloedbeeld was desastreus en de achterliggende reden daartoe is en blijft waarschijnlijk geheel onduidelijk. Sari is gisterochtend naar huis gekomen vanuit de dierenkliniek. Na afkoppeling van het infuus aldaar ging ze al snel achteruit. Omdat ons poezenpoppenmeiske geen pijn leed besloten wij om haar dichtbij ons te houden. Sari bracht haar laatste uren door op een zachte deken, omringd met kruikjes en op de bank tussen Jan en Els in. In een soort van comateuze toestand heeft zij in alle rust om 2.05 uur het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Slaap wel heel bijzonder lief meiske, wat zal je gemist worden….

En niet alleen door ons! Want Sari leefde in vele harten. Ze werd niet alleen op handen maar ook op schouders gedragen. Ons ‘papagaaitje’ Sari deed namelijk niets liever dan bezoek verrassen met een welgemikte sprong op de schouder om zich vervolgens zo lang als maar mogelijk was, rond te laten dragen vanaf grote hoogte. Onze Sari vond haar laatste rustplaats in het Kattenwoud, daar waar ze zo graag was en daar waar zij zo geliefd was! Voor altijd bij ons….

Lees hieronder het verhaal van Sari:

Sari is met recht een ‘overschotdier’ te noemen. Zij kwam als kitten in een asiel terecht alwaar ze haar extra aanwezigheid niet meer op prijs stelde en een uitermate pijnlijke en dieronwaardige dood lag in het verschiet. Slechts op het nippertje werd dit kleine kittentje het vege lijf gered door een medewerker uit het asiel die het niet over zijn hart kon verkrijgen dat dit diertje gewoonweg vernietigd zou gaan worden in een chloroformbak. Samen met een aantal anderen werd zij snel in een kofferbak van een auto geladen en bij ons gebracht. Hier waren zij zomaar opeens een ‘zaterdagochtendverrassing’ en zij konden hun geluk niet op! Sari weet volgens ons dat ze op het nippertje aan de dood is ontsnapt want ze aanvaardt al haar zegeningen in diepe dankbaarheid en geniet met volle teugen van het vrije poezenleven wat ze hier leidt! Sari hoopt op heel veel adoptanten omdat zij in haar eentje graag in staat wil worden gesteld om heel veel lieve soortgenootjes ook van de dood te redden en ze net zoveel plezier in het leven te kunnen bezorgen zoals ze dat zelf heeft! Jonge gezonde dierenlevens mogen niet worden vernietigd! Vraag maar aan Sari.
Update:
Als piepkleine kitten werd dit lieve poezenmeisje gered door een dierenvriend uit een Belgisch asiel tezamen met 7 andere kittens. Deze kittens stonden klaar om te worden verdelgd. De katten die in deze bak worden gestopt gaan een zeer pijnlijke dood tegemoet. Door de onjuist gedoseerde chloroformdampen springen de ogen uit hun kassen en de longen springen van de druk. Sari kwam bij Dier en Project en kreeg de naam Einstein door haar ondernemende karakter. Altijd op onderzoek! Chantal Maurer werd verliefd op deze ondernemende kitten en doopte haar naam om tot Sari. Na 2 jaar bij Chantal en Jeroen te hebben gewoond is in overleg met de Stichting besloten om Sari/Einstein terug te laten keren naar het terrein van de Stichting. Sari/Einstein is een schat, maar bij Chantal en Jeroen niet helemaal gelukkig met de andere katten aldaar. Dit uitte zich in vechtpartijen met de andere katten en ook plaste Sari/Einstein binnen op de bank. Eenmaal terug bij Dier en Project is Sari/Einstein weer helemaal in haar sas en heeft zich daar een bovenappartement toegeëigend. Binnenplassen is er ook niet meer bij. Sari/Einstein is een klein poesje die van wanten weet en zelfs van een roedel aanstormende honden is zij niet onder de indruk.
Update 1 juni 2010
Bas en Joepie vertrokken in de megabench richting kattenren en werden daar ‘losgelaten’.Niet veel later bood kleine poes Sari zich vrijwillig aan als ‘sociaal werkertje’ om de nog niet gesocialiseerde katten gezelschap te houden. En zo kon het dus gebeuren dat Els nog diezelfde avond twee hele jonge bange katjes (Joepie en Bas) al heel voorzichtig met elkaar zag spelen. Er is geen grotere beloning denkbaar voor alle gedane arbeid en investeringen dan tevreden dieren die van verbeterde verandering van leefomstandigheden onmisbaar weten te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *