Skittel
Skittel

Skittel

Na een alarmerend telefoontje werd er vannacht, 27 april 2013, door ons een doodbange kat van een drukke weg af gehaald door middel van een vangkooi. Hij had wel een baasje ( die was snel gevonden omdat hij een chip droeg) maar die hoefde de ‘lastpak’ niet meer, hij liep immers steeds weg . Zeker toen de dreiging ‘dierenambulance’ om de hoek kwam kijken want dat kost geld en dat had hij er niet voor over! Het was niet helemaal duidelijk of het diertje was aangereden of totaal verstijfd was van angst. Eén ding was wel zeker, het diertje kon er niets aan doen dat hij in deze hachelijke situatie terecht was gekomen.

Intakte katers worden gedreven door hun instinct tot voortplanting en dit exemplaar had dit bijna met de dood moeten bekopen. Hij werd door ons gevangen. Inmiddels is hij gecastreerd, geënt, getest en behandeld tegen parasieten. In de middag mocht ik hem ophalen. Toen nam deze kattenkerel al de benen in de kliniek, vloog een paar medicijnkastjes door en werd uiteindelijk weer in zijn nekvel gegrepen. De uitslag van de test is nog niet binnen dus ik besloot hem even in een bench in de hal van het woonhuis tot rust te laten komen. Goed idee Els! Kat in de bench, deurtje dicht…. Geen kat in de bench…. Sneller dan het geluid en ik kon hem niet eens meer vinden. Vorige week kregen wij 170 dekens van Astrid (asiel Sneek) en die staan hier zolang in gang vanwege de verbouwing bij de hondenunits… En daar zat nu een niet handteerbare doodsbange kat tussen. Leuk! Maar niet heus. Dekens versjouwd, halsbrekende toeren uitgehaald, boeren die hun katten niet laten neutraliseren vervloekt en uiteindelijk de kat gevangen. Wachten op de test, hopen op een ‘negetief’ resultaat (want negatief betekent positief) en dan mag de schat snel naar de afgesloten kattenren, lekker ver weg van de mensheid die hem deze trauma’s heeft bezorgd. Want weet hij veel dat hij zonder al dit noodzakelijk kwaad ten dode opgeschreven was.

Inmiddels kreeg hij de naam Skittel alhoewel Jan hem Salto noemt. Hij maakt de meest prachtige salto’s aan je voeten zodra hij denkt dat er wat lekkers te halen valt. Skittel is geen echte kroelkat maar wel een vrolijke, zeer gewaardeerde bewoner van het Kattenwoud.


Update Juli 2013
Deze beeldschone kat kreeg hier de naam Skittel en loopt al geruime tijd vrij en blij rond in het Kattenwoud.  

Virtueel geadopteerd vanaf 1 juni 2014 door  Mevr. Tine van Baalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *