Soms
Soms

Soms

‘Op papier’ heet hij heel anders maar Kris en Els noemen hem Soms. Anders dan zijn naam zal doen vermoeden is Soms altijd aanwezig maar hij lijkt over een bepaald soort ‘bindingsangst’ te beschikken. Hij behoorde vroeger toe aan een kinderloos echtpaar en was daar een soort van poezenkindje voor hen.
Op een dag werd de vrouw des huizes zwanger en moest ‘poezenkindje’ plaats maken voor een heus mensenkindje. De vriendin nam de zorg van deze kat over, totdat ook zij zwanger raakte. Hij verhuisde naar de moeder van de aanstaande moeder. Toen het kleindochtertje echter was geboren stond de nieuwbakken moeder erop dat oma afstand zou doen van de kat vanwege de vereiste hygiëne en dat terwijl er niets of niemand schoner is dan een kat!
Zonder pardon werd hij in het asiel achtergelaten waar één van de medewerkers hem op het nippertje van de dood wist te redden. Alleen sloeg het noodlot weer toe, het kindje van de man bleek allergisch……
Uiteindelijk kwam hij via de dierenarts bij ons terecht. Nu is hij soms heel aanhankelijk maar vaak voorzichtig en afstandelijk. Als hij heel voorzichtig met ons heeft gekroeld gaat hij altijd op hetzelfde plekje van deze ‘kattenflat’ argwanend naar ons zitten kijken alsof hij vragen wil; ‘wanneer moet ik hier weer weg?’.

Geadopteerd door Isa Damen vanaf 01-09-2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *