Spinner
Spinner

Spinner

Vanaf 15 Juli wordt de bejaarde Spinner vermist.  Waarschijnlijk heeft hij zijn naderende dood aan voelen komen en heeft zich toen verstopt. Heel naar maar dit gebeurt helaas vaker bij katten.  Hieronder het verhaal van Spinner:

Woensdag 11 november 2015 werd Spinner opgehaald bij dierenarts Yvette waar hij eerder ter doding was aangeboden.
Die werd namelijk geacht het dier te doden omdat het wel eens het verkeerde huis inliep. Nooit geweten dat daar de doodstraf opstond!
Gelukkig spint Spinner er nog lustig op los.
Update 22 februari 2016
Er was belangstelling voor onze Spinner. De 14 jarige kat die een paar maanden geleden bij dierenarts Yvet ter doding werd aangeboden omdat hij bij de buurvrouw naar binnen was gelopen. Hij verbleef hier in de opvang maar is gewoon een grote kroelkat. De oude moeder van één van onze donateurs had recent haar kat moeten laten inslapen en de eenzaamheid overviel hier nu steeds opnieuw. Voor zowel de dame alsmede voor Spinner is dit een ideale oplossing. Ik heb uiteraard nog even overlegd met Spinner zijn virtuele adoptanten en zij waren het ermee eens. Alles immers in het belang van de dieren. Spinner werd vanochtend opgehaald.
update 14 juli 2016
Spinner is weer terug. Zucht! Het arme dier werd ooit eerder bij dierenarts Yvet ter doding aangeboden omdat hij de buren bezocht en daar stond klaarblijkelijk de doodstraf op. Toen hij hier net gewend was wilde een oude mevrouw een huiskat adopteren en Spinner was de ideale kandidaat. In onze belevingswereld zou de dochter voor de kat zorgen mocht moeder iets overkomen. Maar op dit moment gaat het niet goed met de oudere mevrouw en belde de dochter gisteren met de vraag of Spinner vandaag terug mocht naar hier. Zijzelf kan Spinner namelijk helemaal niet opvangen want ze heeft een hond die er achteraan gaat. Als we dat geweten hadden, hadden we Spinner uiteraard niet bij deze mevrouw geplaatst want ondanks dat de dood niet leeftijd gerelateerd is loopt een mevrouw op zeer hoge leeftijd toch net iets meer risico. En katten zijn natuurlijk geen bibliotheekboeken, dus niet geschikt voor tijdelijke ‘uitleen’. Verhuizingen en dergelijke hebben op oude katten vreselijk veel impact en we hopen dat Spinner dit alles zonder al teveel fysieke ‘kleerscheuren’ zal doorstaan. Maar het is weer niet niets om vanuit een thuissituatie wederom in het Kattenwoud terecht te komen.
update 22 juli 2016
Laat in de middag telefoon: de dochter van de oude mevrouw waarbij Spinner vorige week het veld moest ruimen. Of we een kleine kitten zindelijk wilde maken zodat hij later naar haar moeder kon…. Gelukkig nam Jan de telefoon op en die kon zich al nauwelijks beheersen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *