Straatje
Straatje

Straatje

In de nacht van 27 op 28 augustus 2009 kreeg onze voorzitter een smsje binnen. Op een drukke weg in Ossendrecht had men een zielig katje gesignaleerd. Natuurlijk werd er direct geantwoord dat men goed moest kijken of dit katje niet aan iemand toebehoorde maar de vinder was erg resoluut! Het katje was uitgemergeld en ook duidelijk ‘de weg kwijt’. De vinder regelde versterking, het katje werd gevangen en de volgende ochtend in alle vroegte naar ons gebracht. De arme schat was meer dood dan levend! Bovendien kwam ze niet alleen want dit lapjespoesje verkeerde in het gezelschap van honderden vlooien, haar hele huidje was bezaaid met rood ontstoken korsten. De prut liep uit beide oortjes en haar neus bevat een grote, niet operabele tumor. Allereerst werden alle parasieten bestreden en werd het arme poesje voorzien van eten en drinken wat zij beiden in overdaad tot zich nam. Ze weet dat ze veilig is en ze slaapt veel en diep!
Straatje groeide uit tot een zeer populaire bewoonster, een echte schat. Dierenarts Sophie wist haar meerdere keren, door middel van een wonderspuitje, op te monteren. Straatje voelde zich in het Kattenwoud helemaal thuis en we zijn dan ook blij dat we deze lieverd nog een paar tevreden jaren hebben kunnen geven.
Helaas is Straatje vannacht, 30 juli 2013, uit zichzelf, liggend op de bank in haar eigen huisje, overleden! Straatje wordt hier, daar waar ze zo thuis en welkom was, begraven. Slaap wel lieve Straat. Je was, bent en blijft heel bijzonder….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *