Sylvester
Sylvester

Sylvester

Begin 2009 werd Sylvester zwervend aangetroffen in Zeeuws Vlaanderen. Hij was een piepjonge, snipverkouden, intacte kater die door een dierenvriend werd gevangen en naar de dierenkliniek werd gebracht. Daar werd hij behandeld, gecastreerd en getest. Helaas was die test positief en zodoende was Sylvester eigenlijk kansloos. Maar inmiddels was Sylvester gezond, speels en beschikte over enorm veel levenslust. Wij werden benaderd en hebben toen op onze beurt weer een stichting die vaker postitief geteste katten opneemt ingeschakeld. We kwamen overeen dat wij Sylvester even zouden opvangen omdat we aan bepaalde regels moesten voldoen, waaronder o.a. een tweede test. Aan alle regels voldaan kon Sylvester daar opeens toch niet meer terecht vanwege grote drukte etc., etc. Met heel veel moeite hielden wij Sylvester gescheiden van de anderen en zochten een goed thuis voor hem.
Dat dachten we te hebben gevonden maar na 9 maanden kwam Sylvester retour vanwege een allergische reactie van de vrouw des huizes. Natuurlijk zijn wij ons bewust van het enorme taboe dat nog om de positief geteste katten heen hangt. Het is ook zeker niet onze bedoeling/het behoort niet tot onze mogelijkheden om positieve katten op te vangen en permanent te huisvesten.
Maar door allerlei eerder omschreven omstandigheden hadden wij ons in het verleden opgeworpen voor Sylvester. Wij zijn daar heel consequent in; wanneer je een leven redt, blijf je daar ook levenslang verantwoordelijk voor. En dat ongeacht de omstandigheden. Zodoende hebben wij alles in het werk gesteld om Sylvester wederom op te kunnen vangen nadat hij de huiselijke omstandigheden waarin hij gedurende een maand of 10 mocht verblijven, weer moest ontberen. Sylvester is een mooie, vrolijke jonge (ex)kater die zelf geen enkel besef heeft van zijn positieve ‘beladenheid’.
Hij vertoont geen ziekteverschijnselen en is een grote schat! Hij zoekt naar een speld in de hooiberg! Een permanent huisje bij iemand die weloverwogen de beslissing neemt om hem te geven wat hij verdient; alle liefde van de wereld in een permanent nieuw thuis!

Update 25 april 2010
Op zondag 18 april komt de neef van Els, Ed met meisje Maruja, op visite. Ze worden op slag verliefd op Sylvester, onze positief geteste (ex)kater. Uiteindelijk is Sylvester met hen mee naar huis gegaan voor een logeerpartijtje. We wachten het rustig af!

geadopteerd door Ria de Bruijne en Angela Weijermans vanaf 01-04-2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *