Tank
Tank

Tank

Deze ferme kater is afkomstig uit het asiel van Schiedam waar hij de naam Droopie kreeg. Hij is slechts 4 jaar oud en verbleef al drie jaar in het asiel. De beperkingen binnen het asiel bevielen hem niet zo en dat kwam zijn karakter/aanhankelijkheid niet helemaal ten goede. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze ‘je weet wel’ kater nooit werd uitgezocht door de bezoekers van het asiel. Na al die jaren werd Droopie nogal droevig en depressief, daarbij ontpopte hij zich ook nog eens als een onverbeterlijke binnenplasser en daarmee waren zijn kansen op herplaatsing al helemaal zo goed als verkeken. Toen men helemaal geen raad meer wist met hem werd het Kattenwoud geraadpleegd en deze depressieve binnenplasser mocht bij ons komen wonen. Droopie bleek alras niet zo droevig maar meer een echte kroelkat. Hij eet als een havenarbeider en heeft het prima naar zin. Volgens de vrijwilligsters van het asiel kon hij het niet al te best met honden vinden maar dat blijkt reuze mee te vallen. Inmiddels loopt hij al vrij rond over het terrein, is van niets of niemand onder de indruk en hij eet gewoon met de andere katten mee. Naar de honden kijkt hij niet op of om! We vonden dat de naam Droopie teveel aan zijn droevige verleden herinnerde en we vinden Tank wel bij hem passen. Hijzelf vindt het allemaal best, hij heeft het prima naar zijn zin.

Kat Tank gaat zienderogen achteruit. Ook hij is 27-8-2013 nog naar de dierenarts geweest. We kregen injecties mee en een (menthol)goedje om in zijn bekje te spuiten. Inmiddels zijn de bloeduitslagen van Tank wel binnen en die zijn zeer verontrustend, het lijkt op de aanwezigheid van tumoren te duiden… Later op de dag volgt een echo. Maar hoe erg we het ook vinden, mocht de schat geen enkele kans op genezing, kwaliteit van leven meer hebben, dan zullen we helaas moeten besluiten om Tank te laten gaan.
Na een lange en slepende lijdensweg is heden, 29 augustus 2013, onze Tank overleden. Deze ‘tank’ van een kat was nog maar een fractie van zichzelf en vanochtend konden wij niet anders dan beslissen om onze Tank verder lijden te besparen. Tank blijft bij ons, ook hij vindt zijn laatste rustplaats in het Kattenwoud, daar waar hij zo geliefd was!
Slaap wel, lieve Tank. Wat zullen we je missen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *