Tante Til
Tante Til

Tante Til

Witblonde haren, blauwe ogen; uit een sprookjesboek geslopen………..! Daar moesten we hier meteen aan denken toen we haar zagen. Het is een prachtige poes die heel graag met mensen kroelt. Aan soortgenoten moet ze even wennen. Net zoals zoveel volledig witte katten is ook zij volledig doof en dan kun je nog zo mooi en lief zijn; toch pas je dan klaarblijkelijk niet in het ideaalplaatje van de mens! Een hele tijd geleden kwam zij in het asiel terecht, later werd ze nog een aantal keren herplaatst maar ze werd steeds teruggebracht! Nu is ze hier en we moeten even kijken of zij zich ondanks haar ‘handicap’ zal handhaven tussen zoveel soortgenoten en de andere dieren. Maar we zullen er werkelijk alles aan doen om het deze witte schone naar de zin te maken! Op dit moment blaast en mept zij uit pure onzekerheid nog fel van zich af maar dat zal zeker verbeteren wanneer haar zelfvertrouwen toeneemt! We hopen echter wel dat met de toename van haar zelfvertrouwen het aantal decibellen wat zij produceert wat zal reduceren; want wat kan zij een kabaal maken…… Natuurlijk heeft ze er zelf geen erg in noch hinder van; ze is immers stokdoof.

Update 6 oktober 2009
Dove tante Til doet het heel erg goed, ze loopt een paar uurtjes per dag buiten maar is wel bang van onze honden. Die verschijnen voor een dove kat natuurlijk ook altijd zomaar plotsklaps vanuit het niets en zoals u weet lopen hier alleen maar hele grote honden. Voor haar moet het zijn alsof ze zonder waarschuwing opeens wordt geconfronteerd met een dinosaurus of zoiets! Door haar witte kleur wordt ze hier door alle anderen ook nog eens met argusogen bekeken.

Update 28 oktober 2009
Dove Tante Til is uit logeren! Er bestaan weinig katten die zo ontzettend lief zijn als onze dove Tante Til. De arme schat is ook helemaal niet verlegen maar onze honden hoort zij dus in het geheel niet komen. Dan kijkt ze plotseling om en kijkt in de smoeltjes van de honden die dol op haar zijn, geen kwaad in de zin hebben maar die voor haar natuurlijk de afmetingen van dinosaurussen hebben. Tante Til zet het op een lopen en de honden denken dat ze wil spelen…….. We vonden het voor Tante Til op dit moment net iets te gevaarlijk worden en gelukkig mocht zij (tijdelijk) uit logeren bij een kennis van Dier en Project. Tante Til heeft het daar prima naar haar zin, heeft alleen een keertje ‘per ongeluk’ in het mensenbed geplast. Een andere kattenbak bracht haar op andere gedachten en voorlopig mag zij haar logeerpartijtje dus toch nog even voortzetten. We houden u op de hoogte van haar wel en wee in de toekomst. Want wellicht komt Tante Til, zodra we hier net ietsje minder honden in de opvang hebben, wel weer gewoon terug naar hier. Even afwachten maar……..

geadopteerd door Anoeska van Ginderen vanaf 01-10-2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *