Tommy
Tommy

Tommy

Tommie
†  15 november 2017

Bewoner vanaf 24 oktober 2013

Update 15 nov 2015
Vanmiddag is totaal onverwacht, liggend in zijn eigen mandje, onze Tommy overleden. Als de geschatte leeftijd destijds vanuit het asiel enigszins klopt heeft de schat in blakende gezondheid een respectabele leeftijd bereikt. Slaap wel lieve oude Tommy, het was fijn om je hier te mogen hebben…

Tommie is één van de vier bejaarde katten die redelijk kansarm in het asiel te Walcheren verbleven. Zodra wij een beetje plaats hebben denken we graag aan de katten die te lang en vrij uitzichtloos in een asiel verblijven. Simone van asiel Walcheren neemt daarbij dan ook nog graag de kans te baat en vraagt op de valreep of er nog net eentje meer bij kan. Gelijk heeft ze, want iedere kat die weer een goed plaatsje heeft is weer mooi meegenomen. En zodoende arriveerde hier vandaag Gijsje, een mooi dameslapje van 18 jaar die het veld moest ruimen vanwege een verhuizing van haar eigenaresse. Rode Tommie is maar liefst 20 jaar en hij moest weg omdat er op die leeftijd nu eenmaal wel eens iets naast de kattenbak beland. En rode Max kwam ooit samen met Boerboel Milan in het asiel terecht. Milan is inmiddels in het asiel overleden en Max kampt met huid en longproblemen…. Bink is een 15 jarige schat van een kat maar werd door aspirant adoptanten steeds over het hoofd gezien in het asiel. Kom op oudjes: we gaan er hier nog een mooie tijd van maken!

Update 4 nov 2013
Ik kreeg een mail van een voormalige eigenaresse van Tommy, de 20 jarige asielkat. Ze hadden hem met pijn in het hart naar het asiel gebracht omdat zij hem niet meer konden geven waar hij blij van werd. In het asiel zou hij dan krijgen waar hij recht op had, een plaats waar hij rond kon tijgeren en weer gelukkig zou worden…. En ja, hij poepte binnen. Maar nu stond het zo cru op onze site… Zou een mens echt zo naïef kunnen zijn? Want het is werkelijk een Godswonder dat asiel Walcheren een asiel is waar ze zo gruwelijk hun best doen om zo’n kat nog een toekomst te bezorgen. En het is zo’n minimale kansje dat een opvang zoals de onze zomaar plaats en de financiële middelen heeft om zo’n dier op te nemen… Tommie heeft geboft maar dat was echt één kansje op de ettelijke tienduizenden hoor!

update 17 nov 2013
Vanochtend ging de deur dus open. Hun huis werd grondig schoongemaakt waarbij ik nog een keer goed weg kwam omdat Tommie zich ergens had verstopt waar ik hem niet had verwacht en dat kwam me bijna op een hele behoorlijke haal in mijn gezicht te staan. Maar goed: de deur staat open, Gijs is op verkenning en drie ‘helden op sokjes’ bekijken vanuit een hoekje hoe het er hier buiten aan toe gaat!

Update 4 april 2014
Als zeer bejaarde kat kwam hij in het asiel te Walcheren terecht. Op verzoek van de medewerksters aldaar mag hij zijn oude dag hier slijten maar Tommie leeft helemaal op. Hij is sinds zijn komst al drie kilo aangekomen en lijkt zielsgelukkig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *