Kattenwoud
Vrijwilligers gevraagd…

Vrijwilligers gevraagd…

Stichting Dier en Project/Kattenwoud is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor alle bij de dieren, voorkomende werkzaamheden. Het verzorgen van de dieren bestaat uiteraard niet alleen uit knuffelen, er moet hard gewerkt worden om de huiselijke sfeer die we de dieren bieden te kunnen blijven handhaven. En net zoals in een huis vol dieren vergt dat een tomeloze inzet, positieve energie en heel veel onderhoud.

De stichting vangt zowel honden alsmede katten op, dieren die vanwege hun rugzakje op dat moment nergens anders terecht kunnen. U moet dus zowel dol op katten én op honden zijn. Respect hebben voor hun comfortzones maar niet bang zijn uitgevallen. Maar natuurlijk loopt u geen onnodige risico’s met onze al dan niet permanente bewoners. De nieuwelingen zijn altijd ‘ons pakkie aan’ en de gebruiksaanwijzingen zijn door ons ‘geschreven’, die hoeft u slechts op te volgen en/of te respecteren.

We verwachten een enthousiaste, positieve instelling en onderlinge communicatieve vaardigheden. Alles wat de dieren en het vrijwilligerswerk betreft is met ons bespreekbaar, andere problemen laat u daar waar ze zich voordoen.

Het werk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Gemaakt afspraken dienen te worden nagekomen en bij verhindering hoort een tijdige verwittiging. De dieren moeten op u kunnen rekenen.

We hebben een oneindig vertrouwen in onze dierenarts(en), goede raad is welkom maar het oneindig gehoor geven aan goedbedoelde, duurbetaalde adviezen behoort niet altijd tot de mogelijkheden. 

Resumerend: We zijn op zoek naar fysiek sterke personen omdat er nu eenmaal ook onder en achter de banken gestofzuigd dient te worden. Mentaal sterke persoonlijkheden omdat dierenleed bestaat, ook in Nederland en die dieren die hier verblijven kennen stuk voor stuk een dieronvriendelijk verleden. Het moet troost geven dat ze de ellende achter zich mogen laten. Maar bovendien bestaat ons leven ook uit afscheid nemen. Het leven is eindig, helaas ook voor onze bewoners. Juist omdat we ons ontfermen over de ‘kneusjes’ is een waardig levenseinde bieden één van onze vele facetten binnen een diervriendelijk bestaan.

Maar er is meer! Kunt u zich niet daadwerkelijk en op vaste tijden inzetten om fysiek werk te verrichten? Wellicht kunt u dan eens de mogelijkheden bezien tot het inzamelen van gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel. Wij ontvangen daarvoor een kleine vergoeding per kilo, geld wat in zijn geheel en rechtstreeks ten goede komt van de dieren. Dus ook daarmee ondersteunt u de dieren in nood.

De huisvesting voor de dieren en de daarbij behorende terreinen vergen ontzettend veel onderhoud. In de maand mei van het jaar 2019 zijn de grote schilders werkzaamheden weer aan de beurt. Schuren, plamuren en schilderen. We werken nu al toe naar een daarvoor besteedbaar budget.
Maar ook onkruid bestrijden, de hondenbosjes onderhouden, het afvoeren van overbodige huisraad en dergelijke. De hele entourage verdient de aandacht! De dieren moeten zich thuis voelen en thuis heerst sfeer, rust, veiligheid en regelmaat. Wie zich daarin kan vinden, vindt vast voor zichzelf een mooie taak in deze!

Stuur een mailtje naar elsadams@xs4all.nl met daarin uw voorkeuren, mogelijkheden en frequentie of bel 0165 366630. Want samen is het sleutelwoord: samen voor de dieren!