Yippie
Yippie

Yippie

Yippie is een 3,5 jarige gecastreerde kater waarbij een aantal jaren geleden een tumor in de bovenkaak werd verwijderd. Dat had tot gevolg dat Yippie behalve het euvel dat hij nu nog slechts over een halve bovenkaak beschikt ook blind werd aan één oog! Zijn uiterlijke kenmerken storen hem niet en Yippe leed een fijn en vrolijk leventje bij zijn voormalige eigenaren. Totdat er een dochtertje geboren werd en Yippie ook met haar handjes en voetjes wilde spelen. Zijn eigenaren vonden dat gevaarlijk en na overleg werd Yippie op de website van het Kattenwoud geplaatst onder “baasje gezocht”. Helaas heeft zich geen liefdevolle aspirant eigenaar gemeld en niet lang geleden ontvingen wij onderstaand bericht van zijn voormalige eigenaren;

‘Hallo,  
In tussenliggende tijd hebben wij beiden geen huisje kunnen vinden voor Yip, niet via de website of op andere wijze.
De tijd is aangebroken dat Yip nu echt binnen nu en snel ons moet gaan verlaten, hij kan bij ons niet langer blijven.’

Ja inderdaad; waar moest Yippie naartoe? Els maakte een plaatsje voor hem en Yippie mocht bij ons komen wonen. Op vrijdag 9 april was het zover. Voor Yippie voelt het nu nog als een inktzwarte pagina in zijn levensverhaal want hij heeft zich vol angst verschanst in een hoekje van zijn kamertje. Wij hopen vanuit het diepste van ons hart dat Yippie snel door zal krijgen dat hij hier welkom is; voor altijd! Yippie zoekt en verdient een liefdevolle virtuele adoptant.

Update 25 april 2010
Het blinde oog van Yippie lijkt ontstoken. Els zalft meerdere keren per dag maar zonder het gewenste resultaat. Aanstaande vrijdag moet Plumeau die bij Charlotte en Patrick logeert vanwege zijn huidige ‘mankementje’ weer naar dierenarts Sofie. Willem moet dan ook weer even mee voor een herhalingsinjectie tegen zijn allergie en Charlotte zal dan ook Yippie even meenemen om het oog nader te laten onderzoeken.

Update 1 juni 2010
Sam, Iwan en Yippie werden in ‘vrijheid’ gesteld, hun gewenningsperiode zat er inmiddels op, dus de deur van hun verblijf mocht permanent open blijven. Bas en Joepie vertrokken in de megabench richting kattenren en werden daar ‘losgelaten’.

Update 9 juli 2012
Yippie, de kat met het ‘mismaakte’ gezichtje is aan de sukkel. Bij hem werden ooit tumoren in het aangezicht verwijderd. Nu heeft hij een mega-ontsteking aan de stembanden aan de ‘verkeerde’ kant. Antibiotica moet zijn werk doen en dat lijkt aan te slaan. Yippie wordt inmiddels buitengewoon goed verzorgd door Bab.

geadopteerd door Rob Roskam vanaf 01-10-2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *