Zazie
Zazie

Zazie

Zazie is een pracht van een schilpadpoes en beschikt over het daar zo vaak mee gepaard gaande karakter! En hoe kunnen we dat het beste omschrijven? Zazie is een geweldige poes met KARAKTER; punt !!! Je mag haar of je mag haar niet… Ze kan zo lekker sago zijn maar soms ook vreselijk aanhalig… Het is altijd weer afwachten hoe menselijke liefdesbetuigingen bij haar in de smaak vallen. Hier mag ze haar eigen zelve zijn maar in het asiel waar zij door haar vorige eigenaren werd gedumpt sprong ze niet in positieve zin in het oog! Iedere aspirant eigenaar wandelde zomaar aan haar hokje voorbij! En ook dat bracht zeker geen ommekeer in haar licht vandalistische gedrag. Op het uitdrukkelijke verzoek van asiel Walcheren kwam zij bij ons wonen! Zazie is 9 jaar.

update 25 februari 2010:  Dinsdag 9 januari kregen we maar liefst 4 nieuwe bewoners. Allen afkomstig vanuit het asiel Middelburg. Zazie en Pebbles zijn beiden ‘aaibare’ poezen, toch zijn het geen van tweeën poesjes om zonder handschoenen aan te pakken want de dames vinden dat hun wil wel wet is en regeren met lange nagels! Bij Pebbles overheerst daarbij een ronduit nare gewoonte, ze slaat naar gezichten op het moment dat aandacht van mensen door haar niet langer is gewenst! Zazie is een bloedmooie schildpadpoes maar zij beschikt over het daarmee zo vaak gepaard gaand karakter, en dat heeft weinig te maken met de loomheid, noch de goedheid van een schildpad. Deze poezendame kan van een schattige kroelpoes in een oogwenk veranderen in een ontiegelijk chagrijn die er zomaar opeens op los ramt. Kortom; geen poesjes die je gemakkelijk kunt herplaatsen en ze zaten daardoor al langere tijd in het asiel. Geen enkele aspirant poezenbaas bleek bereid hun gekke kuren voor lief te nemen en het asiel verzocht ons om hen op te nemen. Hier mogen Pebbles en Zazie doen wat ze willen zonder dat er ooit nog iemand zich aan zal storen!
update 13 maart 2010
Dinsdagavond 2 maart bracht dierenarts Sofie een bezoekje. Zazie (asielkat) krijgt kale plekken en we willen natuurlijk wel zeker weten dat het niet een besmettelijke huidziekte betreft alvorens we haar hier los laten. Met ‘gevaar voor eigen leven’ onderzoekt Sofie dit schildpadpoesje; stresslikken in het asiel waardoor ze een verklitte ondervacht heeft gekregen. Nu doet ze gelukkig niet meer aan stresslikken en de klitten vallen uit, dat geeft kale plekken. Niet mooi maar wel volkomen onschuldig.
Vanaf woensdag 3 maart mogen de 4 voormalige asielkatten los over het terrein lopen. Zazie haar zo specifieke ‘schilpadkarakter’ lijkt er op te bekomen en ook in de omgang met andere katten en honden doet ze het eigenlijk buitengewoon goed. Ik kan niet zeggen dat de katten (geen van vieren) heel specifiek naar elkaar toetrekken maar het gekke is wel dat ze stuk voor stuk met Biggetje op kunnen schieten en dat voorrecht is hier niet aan alle katten voorbehouden.
Update 25 april 2010
Donderdagochtend 8 april ving Els vier katten waar Charlotte mee naar de dierenarts ging. Zazie is sterk vermagerd en zij kreeg medicatie mee die Els haar onmogelijk toe kan dienen maar alleen al het zien van Sofie heeft haar gezondheid met sprongen vooruit doen gaan. Zij heeft last van een worminfectie vanuit het verleden.
Update 3 juni 2015
Ze kwam hier ooit vanuit een asiel als onherplaatsbare kattekop. In ons Kattewoud heeft Zazie naar waarde genoten: zij van ons en wij van haar! Gisteren werd duidelijk dat de ouderdom haar teveel parten gingen spelen en moesten wij haar laten gaan. Naast de leegte voelen we ook dankbaarheid dat we haar nog zovele mooie jaren mochten en konden geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *